В центре внимания:

ФДMУ планує застосувати санкції проти стебницького "Полімінералу"

Про це сьогодні під час сесії Львівської облради заявив заступник голови Фонду держмайна України Юрій Нікітін, повідомляє кореспондент Варіантів.

"Ми готові бути ініціаторами санкцій щодо Стебницького гірничо-хімічного підприємства "Полімінерал", якщо слідство доведе його вину. Ми "за" те, аби винні у тій катастрофі, що виникла у Стебнику, відповідали згідно з законом", – розповів Юрій Нікітін.

За його словами, у 2014 році у зоні рудника №2 вже виникав невеликий обвал порід.

"Невдовзі після цього прийшли реформатори-популісти, які вирішили розірвати договір купівлі-продажу рудника. Почався судовий процес, і ми втратили 1,5 роки, адже статус власника "завис". Тому якби не ті 1,5 роки, то сьогодні ми б не мали такої катастрофи", – додав Юрій Нікітін.

Зазначимо, рудник № 2 є у державній власності.

Натомість, як зазначив представник "Полімінералу", судовий процес тривав до жовтня 2017 року. І протягом цього часу підприємство не несло жодних інвестиційних зобов'язань перед державою.

Нагадаємо, у ніч на 30 вересня, між містом Стебник і селом Модричі Дрогобицького району виник карстовий провал породи і землетрус. Внаслідок цього утворилось велике провалля. Причиною його виникнення є невиконання заходів консервації рудника № 2 ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", що спричинило руйнування ціликів.

Зазначимо, на моніторинг ситуації, що проводитимуть фахівці-екологи Івано-Франківського національного інституту нафти і газу, а також німецької фірми K-UTEC AG, виділено з обласного бюджету 1,483 млн грн.

Раніше голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявляв, що питання по Стебнику за участю представників Фонду держмайна і безпосередньо власників рудника №2, де і сталась аварія, розлянуть під час позачергової сесії облради 25 жовтня.

За його словами, облрада хоче облаштувати об'їзну дорогу, яка забезпечить транспортне сполучення між Дрогобичем і Трускавцем, оминаючи зону карстових провалів біля Стебника.

Детальніше про ситуацію що склалась внаслідок провалу йдеться у публікації Варіантів "Провалля під Стебником".

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

25.10.2017 14:30 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.