В центре внимания:

Форум видавців-2017: топ-10 книжкових новинок для дітей

Про це повідомляє прес-служба Форуму видавців.

Цього року видавці привезуть до Львова понад 100 книжкових новинок спеціально до Форуму видавців. Більшість книжок ще у друкарні і побачать світ за кілька днів до найбільшої літературної події.

Відтак подаємо топ-10 книжкових новинок для дітей:

Рут Мартін і Аллан Сандерс. Моє дивовижне тіло (видавництво "Книголав")

Видавництво "Книголав" представляє читачам "Маленьких Дослідників" – інтерактивну публіцистичну серію для маленьких допитливих всезнайок. У книжці – більше 60-ти "віконець-відгорталок". Зазираючи під них, дітлахи дізнаються багато нового про людський організм і зрозуміють, як влаштований той чи інший орган нашого тіла.

Книжка "Маленькі дослідники: Моє дивовижне тіло" відповість на безліч дитячих запитань про людський організм. Як працює наш мозок? Що відбувається з їжею після того, як вона потрапляє до рота? Як швидко ростуть наші нігті й волосся? Навіщо ми сміємося або плачемо? Чому ми хворіємо і як наше тіло бореться із вірусами? Ця книжка в простій і доступній формі введе нові, важливі поняття в словниковий запас ваших діток.

Джеральд Даррелл. Балакучий пакунок (видавництво "Клуб Сімейного Дозвілля")

Чудова казка-повість всесвітньовідомого англійського вченого-зоолога Джеральда Даррелла, яка ще в 1978 році була перенесена на екрани. Ця книжка про пригоди і жагу до перемоги, про силу дружби і про справедливість, про чарівний світ і його міфічних мешканців.

У Грецію, в гості до своєї двоюрідної сестри Пенелопи, приїжджають двоє хлопчиків із Англії — Саймон і Пітер. Під час ігор діти знаходять дивний пакунок, що розмовляє людською мовою. У пакунку — Папуга, якого вигнали вороги країни Міфляндії. Саме він розповідає дітям, що всі жителі країни та її правитель — добрий чародій Ха-Ха — у страшній небезпеці. Пітер, Саймон і Пенелопа вирішують, що вони не можуть лишитись осторонь і вступають у боротьбу проти Василісків, які хочуть загарбати країну Міфологію. На дітей чекає багато випробувань, але вони не мають права на поразку. Попереду — вирішальна битва!

Ірина Мориквас. Магда і вітер (видавництво "А-ба-ба-га-ла-ма-га")

Це історія про дівчинку Магду, яка мріє мандрувати, але змушена сидіти у візку. Проте її уява настільки бурхлива, а бажання таке сильне, що Магдина мрія неодмінно здійсниться! Книжку створила молода львівська художниця Ірина Мориквас. Авторка не має художньої освіти. Світ малюнків вона відкрила для себе випадково, коли вже в дорослому віці побачила, як у дитячій художній школі малюють діти.

Крістіна Андрес. Буркотун і Родзинка (видавництво "Vivat")

Зворушлива історія про дружбу зайця Буркотуна та мишки Родзинки не залишить байдужим жодного читача. Разом вони здатні подолати будь-які труднощі, як-от: приїзд непроханоїтітки-чистьохи, затоплення будиночка під час зливи, підступні витівки одного з найнебезпечніших мешканців лісу та ще багато чого.

Оксана Лущевська. З равликом на прогулянці (видавництво "Читаріум")

Чи ходили ви на прогулянку з равликом? Це добра нагода повільно та неквапно роздивитися захопливий світ довкола. А якщо вийдете з равликом навесні, то, поза сумнівами, подорожуватимете аж до зими! Ходімо?

Джин Марцолло. Шукач. Книга загадок у картинках (видавництво "Co-op media")

"Шукач" – перше видання легендарної однойменної серії віммельбухів американського видавництва Scholastic. Це справжня книга-загадка, у якій приховано багато цікавого. Варто лише уважно придивитись до звичайної на перший погляд скрині з іграшками, чи пісочниці з купою відерець та лопаток, або ж окинути пильним оком дошку для оголошень та записок, чи зібрані до купи сухоцвіти, шишки та камінчики з лісу.

Що саме шукати – підкажуть віршовані загадки. А коли всі відповіді знайдені – час вигадувати власні. Варто лише пофантазувати. Книги серії навчають кмітливості, вмінню асоціативно мислити, бути уважним до деталей, бачити незвичне у звичайних речах.

Ерльбрух Вольф. Ведмеже диво (видавництво "Чорні вівці")

Ще одна книга від культового сучасного німецького ілюстратора та письменника, лауреата Міжнародної премії пам’яті Астрід Ліндґрен за 2017 рік (її вручають за внесок у розвиток дитячої та юнацької літератури) Вольфа Ерльбруха. Чим цього разу здивує українських читачів автор легендарного Крота? От що-що, а дивувати він таки вміє і неабияк піднімати настрій теж.

Цього разу історія вже не про манюсінького, але рішучого крота, а про величезного, але сентиментального ведмедя. І пов’язує ці оповідки хіба те, що кожен із персонажів на початку вилазить із-під землі, а далі вирушає на пошуки кожен чогось важливого для себе. Читайте книгу Вольфа Ерльбруха – у ній Ви знайдете відповіді на важливі питання. Про що мріє ведмідь, вилізши навесні із барлогу? Крім поїсти, звісно. Вже після того, як він добряче від’ївся. І чому він реве на весь ліс? Не здогадуєтеся?

Ганна Вашкова, Петра Бартікова. Хто що робить (видавництво "Ранок")

Що б ми робили без ремісників, які працюють своїми руками? Нам би бракувало звичних речей, які ми використовуємо щодня. Це сукні, виготовлені кравцями, панчохи, зроблені в’язальницями, взуття, яке відремонтували шевці, і це тільки деякі речі. Навіть зараз, коли у нас є заводи й машини, без досвідчених ремісників не обійтися. Тільки майстри та майстрині знають, що має бути зроблено або відремонтовано, і як це зробити. Машина нічого не здатна сказати нам. Нумо подивимося, хто що для нас робить. На нас чекає багато всього цікавого!

Ганна Конацюк. Пригодницькі оповідки про мишачу сімейку (видавництво "Арт Економі")

Казка "Пригодницькі оповідки про мишачу сімейку" — перший великий твір для дітей, написаний авторкою впродовж кількох місяців. Твір про родинні цінності, вірну дружбу, безкорисливу допомогу і просто веселих мишок і компанію прийдеться до душі як дітям, так і їхнім батькам, бабусям та дідусям, бо написаний від чистого люблячого материнського серця.

Ольга Гура. Чарівні історії нашого лісу (Видавництво Стефана Недериці "Класика")

"Чарівні історії нашого лісу" — продовження серії екологічних казок для дітей від поетеси, письменниці, музиканта, співачки, громадського еколога з поліського містечка Малин — Ольги Гури. У дивовижний світ лісової казки потрапляє малюк, гортаючи сторінки цієї книжки, надзвичайно гарні та фантастичні ілюстрації до якої намалювала художниця Наталя Лещенко.

Мандруючи лісовими стежками разом з Маленькою Лісовою Чарівницею, дитина заново відкриває для себе ніби знайомі і звичайні, але водночас неймовірно прекрасні явища природи рідного краю (казкового Лісу). Тут і Вартові казкового Лісу, і Маленька Лісова Річечка, і Стара Скрипуча Сосна з її чарівними піснями, і Вогняний Чаклун, і могутні Велети-Дуби… Книжка видана разом із аудіо-версією казки та авторськими піснями і колисанками у виконанні Ольги Гури.

Більше книжкових новинок можна придбати на Форумі видавців, який відбудеться у Львові 13-17 вересня. Із програмою цьогорічного форуму можна ознайомитись тут.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.08.2017 12:01 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.