В центре внимания:

Хмельниччина протестує проти прийому львівського сміття

Про це йдеться в ухвалі Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області від 28 липня.

Місцева влада та активісти міста Старокостянтинівки, що на Хмельниччині, виступають проти прийому львівського сміття на місцевий полігон, який функціонує зі значними порушеннями природоохоронного законодавства.

26 квітня 2017 року між Старокостянтинівським комбінатом комунальних підприємств та ТОВ «ДВ-Екосвіт», ТФ «Львівспецкомунтранс», ТОВ «Екостаркон» укладено договір намірів про співпрацю, на підставі якого на місцевий полігон звозили сміття зі Львова.

Як повідомляє ресурс "Старокостянтинів небайдужий", договір спочатку передбачав прийом 50 тонн львівського сміття на добу, згодом цифра зросла вже до 150 тонн.

Вже 2 червня депутати Старокостянтинівської міської ради прийняли рішення про обов'язкове розривання такого договору, а укладання будь-яких інших договорів на прийом сміття з інших областей України можливе лише після громадських слухань та відповідного рішення міськради.

Також 3 червня депутати ввели мораторій на ввезення на територію Старокостянтинівського полігону сміття з інших регіонів держави.

Незважаючи на це, 26 червня Старокостянтинівський комбінат комунальних підприємств укладає та підписує новий додаток до договору від 26 квітня, яким відновлює дію вже розірваного договору, внаслідок цього на Старокостянтинівський полігон продовжує надходити львівське сміття.

Крім того, під час розвантаження вантажівок із відходами працівники Старокостянтинівського комбінату комунальних підприємств належним чином не вели облік обсягів завезеного сміття.

Все викликало обурення у місцевих жителів, які збирали підписи за скасування угоди на прийом львівського сміття, а згодом, коли на Старокостянтинівський комбінат комунальних підприємств знову стали звозити відходи, активісти перекривали в'їзд фурам зі Львова.

Більше того, восени минулого року Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області проводила перевірку Старокостянтинівського комбінату комунальних підприємств й знайшла чимало порушень.

Експерти встановили, що полігон є перенавантажений, у нього немає дозволу на операції у сфері поводження з відходами, порушено діючі правила експлуатації полігону, а також технології складування, захоронення ТПВ та експлуатації, не утилізується інфільтрат та не ведуться жодні моніторинги впливу полігону на довкілля.

Відтак наприкінці липня суд постановив провести повторну перевірку з питань додержання вимог природоохоронного законодавства в діяльності Старокостянтинівського комбінату комунальних підприємств (код ЄДРПОУ 03356039, юридична адреса: 31100, м. Старокостянтинів, вул. Красовського 1а).

Нагадаємо, Львівська ОДА контролює вивіз сміття з міста з кінця червня.

В середині липня у Львівській ОДА заявили, що близько 70% львівського сміття вже вивозять на полігони, що розташовані в інших областях України.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

08.08.2017 8:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.