В центре внимания:

Храм Гробу Господнього змусили до протесту

Храм Гробу Господнього змусили до протесту

Розташовану в Єрусалимі християнську святиню знову відкрили для прочан у середу, 28 лютого. Храм був закритий у неділю на знак протесту проти податкових вимог з боку мерії Єрусалиму, а також планованої ізраїльським урядом реформи прав користування землею. Новий законопроект, зокрема, дозволяє державі конфіскувати земельні ділянки, що належать церкві.

Храм Гробу Господнього управляється спільно представниками грецької православної, католицької та вірменської апостольської церков. У спільній заяві про відновлення роботи висловлено подяку ізраїльському прем’єр-міністру Беньяміну Нетаньягу за готовність до діалогу. Адже уряд «заморозив» податкові вимоги на час перемовин, а також відправив на додаткову перевірку законопроект про право на землю. Мер Єрусалиму Нір Баркат вважає, що керівництво храму має виплатити додатково близько 152 мільйонів євро ($187 млн.) податкових відрахувань.

У раніше оприлюдненому листі церковних ієрархів законопроект названо «дискримінаційним і расистським». Висловлено також протест проти введення муніципальних зборів.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.02.2018 16:39 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.