В центре внимания:

Цьогоріч держзамовлення в українські виші скоротили на 20,7%

Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку України.

Нещодавно уряд ухвалив постанову "Про державне замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2017 році".

Відтак у 2017 році за державний кошт зможуть навчатися 212 388 осіб (за денною формою навчання – 189 728 осіб), а це менше, ніж минулоріч на 20,7%.

Скорочення обсягів державного замовлення стосуватиметься спеціальностей гуманітарного, соціального і правничого профілів, зокрема: "Управління та адміністрування", "Право", "Соціальні та поведінкові науки".

Водночас цьогоріч підвищили обсяги держзамовлення за спеціальностями, що готують фахівців технічного профілю, зокрема: "Транспорт", "Природничі науки", "Механічна інженерія", "Автоматизація і приладобудування".

Зазначимо, на фінансування держзамовлень у 2017 році виділили 23,7 млрд грн. На підготовку фахівців із вищою освітою буде використано 22,1 млрд грн; на підготовку робітничих кадрів – 0,38 млрд грн; на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів (післядипломна освіта) – 1,16 млрд грн.

Нагадаємо, що цього року абітурієнти вступатимуть до вишів за новими правилами.

А вступна кампанія-2017 триватиме до 28 липня. Подавати документи до вишів на програми підготовки бакалаврів абітурієнти зможуть лише в електронному вигляді, проте якщо в абітурієнтів виникнуть проблеми з електронним поданням документів, то вони можуть звернутися до центрів підтримки при ВНЗ.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

18.07.2017 3:14 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.