В центре внимания:

Червона Книга і «зелений коридор»

Червона Книга і «зелений коридор»

Державна фіскальна служба України 19 жовтня розповіла на своєму сайті про особливий вид контрабанди. Українець спробував вивезти через державний кордон три дорослих птаха сімейства соколиних. Запакував їх у дорожню валізу і здав у багаж. А сам пішов на митний контроль через «зелений коридор», роблячи вигляд, що у нього все чисто! Але пильність митників в аеропорту «Бориспіль» виявилася сильнішою за хитрощі.

Ось як описано у повідомленні методику дій зловмисника: «Крила та хвіст птахів були загорнуті у тканину та скріплені клейкою стрічкою в області лап і хвоста. В коробці знаходилися ємкості для охолодження тварин. До того ж, живих птахів здали в багаж, який ніяк не передбачає комфортної подорожі червонокнижним красеням». Саме так, ретельно запаковані у валізу птахи – з числа тих, що занесені у Червону Книгу. Зрозуміло, що тому й ціна на них висока.

Згідно з Конвенцією «Про Міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення», живі тварини (соколоподібні птахи) обмежені до переміщення через митний кордон України. Додамо, працівники Київської митниці упродовж 2016 року вилучили 12 соколів та передали їх до Національного природного парку «Синевир».

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

20.10.2017 1:50 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.