В центре внимания:

Черговий замах вандалів на дух українства

Черговий замах вандалів на дух українства

Про нього у понеділок, 5 березня, розповідає інтернет-видання «Українська правда». З фасаду Музею видатних діячів української культури у Києві невідомі злочинці вкрали бронзову пам’ятну дошку з погруддям Лесі Українки.

Цю скульптурну композицію встановили ще у 1971 році з нагоди 100-ліття від дня народження видатної письменниці, яке відзначалося тоді на рівні ЮНЕСКО. Працівники музею наголошують, що йдеться не просто про виріб з кольорового металу, а про твір мистецтва, пам’ятку історії та культури. Його автори – скульптор Галина Кальченко та архітектор Анатолій Ігнащенко. Особливим є й меморіальний будинок на вул. Саксаганського, 97, з якого вандали брутально вирвали дошку. Тут у 1899 – 1909 роках мешкала з родиною Леся Українка.

За фактом крадіжки поліція відкрила кримінальну справу.

Нагадаємо, наприкінці лютого з пам’ятника на могилі Лесі Українки на Байковому цвинтарі у Києві вкрадено бронзові гірлянди. Така наруга сталося не вперше. Почалося це ще у серпні 2010 року. А у квітні 2017 року з постамента викрали два бронзові елементи. Крадій, якого поліція згодом затримала, розбив їх і за 300 гривень (трохи більше $11) здав на металобрухт.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.03.2018 12:29 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.