В центре внимания:

Через корупцію на Львівському бронетанковому заводі втрачено більше 14 мільйонів

Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

У НАБУ завершили досудове розслідування щодо посадовців ДП "Львівський бронетанковий завод", які підозрюються у розтраті коштів під час закупівлі двигунів для потреб Збройних Сил України.

Зокрема, йдеться про директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа та його заступника з комерційних питань. Вони підозрюються у вчиненні злочину за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України та ч.2 ст.366 КК України.

Як встановили у НАБУ, Львівський бронетанковий завод виграв конкурсні торги на поставку Центральному бронетанковому управлінню Збройних Сил України нових двигунів В-46-6. За документами, завод придбав у ТОВ "Булет Лайн" і поставив Центральному бронетанковому управлінню 40 двигунів, однак насправді двигуни надійшли на завод від третьої сторони без жодних документів.

Зокрема, договір із фірмою був фіктивний, а двигуни – не новими, вони у 2008–2009 вже були продані підприємствам як надлишкове майно Міністерства оборони України.

Внаслідок таких махінацій розмір збитків державі становить більше 14,15 млн грн.

Розслідування вказаних фактів детективи НАБУ розпочали у листопаді 2016 року.

Нагадаємо, у липні 2017 року Антикорупційне бюро затримало директора Львівського бронетанкового заводу за підозрою у корупції. Разом з ним затримано ще чотирьох осіб, в тому числі два офіціери ЗСУ.

На час розслідування керівництво ДК "Укроборонпром" відсторонило Тимківа від виконання своїх обов’язків.

Також у серпні минлого року Львівський бронетанковий завод оштрафували на 9,8 млн грн за несвоєчасне виготовлення та поставку машин "Дозор Б".

Зазначимо, Роман Тимків очолив завод восени 2015 року. Його попередника Генеральна прокуратура запідозрила у привласненні понад 2 мільйонів гривень.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

15.03.2018 15:59 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.