В центре внимания:

Чим прикрасити пам’ятник?

Одними з найбільш традиційних декоративних елементів серед ритуальних аксесуарів є лампади і вази. Вони грають не тільки естетичне значення в загальній композиції, але і служать функціональними елементами. Наприклад, у вазі можна розташувати живі або штучні квіти. А лампада вважається символом пам’яті про людину.

Чим хороші лампади і вази з бронзи?

Якщо говорити про бронзі, як про матеріал, який обраний для виготовлення цих аксесуарів, то не можна не відзначити його стійкість і практичність. Він дуже добре захищений від корозії, його складно пошкодити механічно. Завдяки її пластичності, саме з бронзи виходять найоригінальніші і найцікавіші форми, їй можна надати гладку або фактурну поверхню, виконати з неї найдрібніші і витончені деталі.

Бронза буває різних відтінків, в залежності від того, яку домішка додали до міді при створенні сплаву. Іноді в одному виробі об’єднують кілька таких тонів, щоб оформлення вийшло більш багатим і оригінальним. А для додаткового блиску, бронзу нерідко покривають спеціальними захисними складами.

Додатково до ваз і лампад можна підібрати інші декоративні елементи у вигляді барельєфів, статуй, об’ємних деталей, що зображують квіти або птахів. Навіть фотокерамічних зображення можна помістити в нестандартну бронзову раму. За рахунок цього, буде підкреслено спільну стилістичне рішення. А оформлення вийде стриманим, але все-таки незвичайним.

Які моделі ваз і лампад актуальні на сьогоднішній день?

Серед найбільш ефектних моделей ваз на особливу увагу заслуговують:

  1. Класичні моделі з вузьким горлечком і широкою нижньою частиною. Особливо розкішно виглядають вази, які начебто задрапіровані тканиною. Досягається такий ефект за рахунок спеціальної обробки металу і надання йому такої специфічної форми.
  2. Асиметричні вази стануть чудовим доповненням до суворих прямокутним пам’ятників, вони додадуть композиції легкості та невимушеності.
  3. Широкі вази в вигляді бочки підійдуть для великих пам’ятників. Вони досить прості, зате дуже місткі і стійкі.

Лампади же представлені в двох основних варіантах: відкриті і закриті. Перші складаються з підставки, на якій зверху розташовується кристал, що імітує вогонь. Другі нагадують переносні ліхтарі вісімнадцятого століття. Вони легко відкриваються, що незамінне, якщо ви хочете протерти їх від пилу, а одна з них стінок виконана з прозорого скла, яке укладено в овальну або прямокутну рамку.

Щоб підібрати і замовити бронзову лампаду або вазу, досить ознайомитися з асортиментом каталога компанії «Пам’ятаємо». Саме тут представлені найбільш актуальні і стильні моделі цих виробів, які стануть ідеальним доповненням будь-якого пам’ятника. Щоб композиція вийшла гармонійної і цілісної в асортименті магазину зібрані лампади і вази різних розмірів, а їх бездоганну якість гарантовано відомим італійським виробником, який високо зарекомендував себе на ринку подібних товарів.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

21.08.2017 11:19 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.