В центре внимания:

Чи видадуть Грузії Міхеіла Саакашвілі?

Чи видадуть Грузії Міхеіла Саакашвілі?

Як політик, Юрій Луценко відомий ретельним ставленням до інформаційної складової своєї діяльності. Очолюване ним нині відомство зазвичай дуже оперативно повідомляє про те, що прагне якнайшвидше донести до широких кіл громадськості. Тому й виникає низка запитань до повідомлення, оприлюдненого на сайті Генеральної прокуратури України у понеділок, 15 січня.

Йдеться про зустріч генерального прокурора України Юрія Луценка з заступником генерального прокурора Грузії Георгієм Гогадзе. Вона відбулася ще 12 січня, а інформують про це тільки зараз. Причому, тему бесіди окреслено аж надто лаконічно – «сторони обговорили найбільш актуальні питання двосторонньої співпраці, зокрема щодо міжнародно-правової допомоги під час кримінального провадження та екстрадиції». Тому доводиться будувати гіпотези.

Не виключено, що до «найбільш актуальних питань співпраці» потрапила й можливість екстрадиції Міхеіла Саакашвілі. Він для чинної української влади став настільки незручним, що може виникнути бажання його позбутися. Правові підстави для цього вже є. Нещодавно у Грузії її колишнього президента засудили до трьох років позбавлення волі за «зловживання посадовими повноваженнями». Тепер можна ставити питання про те, щоб його передали з України на етнічну батьківщину.

Втім, зробити це буде не просто. Як заявляв раніше адвокат Руслан Чорнолуцький, у Міхеіла Саакашвілі є достатньо правових статусів, які забороняють України екстрадувати або видворяти його.

Світлина: заступник генерального прокурора Грузії Георгій Гогадзе.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

15.01.2018 15:39 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.