В центре внимания:

Чому протестувальники у Києві стояли на колінах

Чому протестувальники у Києві стояли на колінах

У неділю, 4 березня, триває жваве обговорення методів дій правоохоронців, які зносили напередодні наметове містечко, встановлене торік під парламентом України кількома опозиційними до чинної влади партіями. Зокрема, шквал обурення викликали у соцмережах світлини на яких затримані учасники акції стоять у снігу на колінах.

Ось, наприклад, враження від побаченого першого віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко: «Задача правоохоронних органів і силових структур – профілактика злочинів і правопорушень. Але не можна принижувати людей, навіть якщо вони підозрюються в скоєнні злочину. Гідність, права людини – це цінності, які є фундаментальними».

А народний депутат від президентського блоку Мустафа Найєм заявив, що ініціюватиме проведення з цього приводу спеціального парламентського розслідування.

І нарешті у неділю висловився речник Міністерства внутрішніх справ (МВС) Артем Шевченко. Його думка – жорстка, як і дії поліції у суботу. Тому наводимо її дослівно: «Щодо зойків про нібито приниження затриманих. Нетривале перебування затриманого на колінах перед посадкою до транспорту це – ніяке не приниження, а загальновживана поліцейськими різних країн тактика забезпечення особистої безпеки співробітника шляхом приведення затриманого у підконтрольне становище, яке виключає можливість раптового нападу на нього. Саме тому, щоб не тримати на холодній погоді затриманих лежачи на снігу обличчям вниз, було обрано такий спосіб контролю. Дивно, що цих базових тактичних правил не знає нардеп Мустафа Найєм, який сам був причетний до набору у патрульну поліцію у декількох містах у 2015-2016 роках. При цьому вчора зранку під ВР вже затриманим, які сиділи навприсядки чи стояли на колінах (як кому зручніше було) дозволяли спілкуватися, курити і не били. Ступінь жорсткості дій поліції не була надмірною враховуючи:

– досвід постійних сутичок, спровокованих мітингарями

– їхню налаштованість на агресію

– оперативну інформацію про можливу наявність зброї (яка підтвердилася під час обшуків) і зрештою

– трагічний досвід 31 серпня 2015 року, коли під ВР граната забрала життя 4 гвардійців».

Чиновник ілюструє свій пост у мережі Facebook світлинами з досвіду роботи закордонних правоохоронців, що вважає, вочевидь, аргументами на користь свого твердження. Є тут, правда, один нюанс. Пропонуємо читачам порівняти. Вгорі – кадр з українськими протестувальниками, що стоять у снігу на колінах. Внизу – виставлені Артемом Шевченком світлини з інших держав, де затримані не стоять на колінах. Між тим, у народі кажуть, що маленька неправда породжує велику недовіру…

Чому протестувальники у Києві стояли на колінах

Чому протестувальники у Києві стояли на колінах

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

04.03.2018 14:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.