В центре внимания:

Чутки про зречення Єлизавети II безпідставні

Чутки про зречення Єлизавети II безпідставні

Її Величність Британська королева не збирається складати свої повноваження на користь принца Чарльза, оскільки обов’язок перед нацією для неї на першому місці, пише 20 серпня респектабельна недільна газета Sunday Times. З посиланням на близькі до королівського двору джерела, видання спростовує жваві чутки про те, що королева, якій у квітні виповнився 91 рік, планує відійти від справ і передати кермо влади своєму старшому синові.

Єлизавета II перебуває на троні вже 65 років – довше від усіх нині чинних монархів світу. Однак не збирається в найближчому майбутньому робити запит щодо вступу в силу Акту про регентство. Він дозволяє передати владу законному спадкоємцю у разі своєї непрацездатності через хворобу. Останній раз регентство в Британії існувало з 1811-го по 1820 роки, коли внаслідок душевної хвороби король Георг III не зміг керувати країною і влада перейшла до його старшого сина Георга, призначеного принцом-регентом. Згодом він став королем Георгом IV.

Чутки про те, що королева може відійти від справ, з’явилися після того, як на початку серпня її чоловік 96-річний принц Філіп пішов на спочинок від офіційних справ. Як твердить Sunday Times, королева, начебто, сказала найближчому оточенню, що може вчинити так само, якщо буде на троні у віці 95 років. Тобто – через чотири роки.

Єлизавета II вже не робить далеких зарубіжних поїздок, які потребують тривалого перельоту; від її імені і за дорученням їх здійснює принц Чарльз зі своєю дружиною герцогинею Корнуольською. В цьому році, наприклад, вони побували у Канаді з офіційним візитом. Різні церемоніальні обов’язки королеві допомагають здійснювати також її донька принцеса Анна і онук принц Вільям, який в липні цього року звільнився з роботи пілота гнелікоптра медичної авіації, щоб всі сили віддати палацовим обов’язкам.

Опитування, проведене дослідницькою групою ICM напередодні 20-ї річниці смерті принцеси Діани, показало, що 51% опитаних британців хочуть бачити наступним на троні саме принца Вільяма.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

21.08.2017 0:02 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.