В центре внимания:

Шевчук сподівається, що молодь примирить Україну та Польщу

Шевчук сподівається, що молодь примирить Україну та Польщу

Сьогодні, 5 грудня, в актовій залі "ЛП" відбулася зустріч з Головою УГКЦ Блаженнішим Святославом, яка була присвячена 30-річчю Декларації польсько-українського прощення та примирення. Організаторами події був Міжнародний інститут освіти, культури та зв'язків з діаспорою Національного університету "Львівська політехніка".

Під час зустрічі Верховний архієпископ УГКЦ Святослав (Шевчук) заявив, що сподівається на те, що дружба між молодими людьми обох країн допоможе справі взаєморозуміння між Україною та Польщею.

"Примирення добилось правди, правду, яку треба ще відкрити. Чи вірю я в поляків? Я вірю в Бога, я сподіваюсь, що є ті, які вірять в Бога так, як священики, які вірять в Бога, то вони будуть думати так як я. Бо той хто вірить в Бога, але проповідує ненависть, обійде Бога в божому дні. Я не пророк, я непереборний оптиміст. Віра – це джерело. Молодіжна дипломатія є найефективнішою в світі. Дружба між молоддю прокладе дійсний мир між українським і польським кордоном, а не політиканська дружба" – зазначив Блаженніший Святослав.

Також Святослав (Шевчук) прокоментував ситуації з виїздом української молоді до Європи за відсутності перспектив в Україні.

"Вас там ніхто не чекає, в них є своя молодь, яка потребує допомоги. Але якщо ви опинитеся на Заході, то не губіться, будь ласка, адже там є наша Церква, яка підтримає", – наголосив Блаженніший Святослав.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.12.2017 20:29 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.