В центре внимания:

Шурма вимагає від Кабміну призупинити дію наказу про зміну назв медичних професій

Про це він заявив у виступі в парламенті.
Шурма наголосив, що вважає цей наказ проявом непрофесіоналізму уряду, який може мати наслідком зростання соціальної напруги в суспільстві.
За словами нардепа, окрім посади фельдшера, в наказі йдеться про скасування посад лікаря-терапевта дільничого, лікаря-терапевта підліткового, цехового лікаря, фахівця з фізичної культури.
Шурма не заперечує необхідності приведення назв посад до європейських стандартів, але вважає, що це потрібно робити так, „щоб не перекреслити попередній трудовий стаж працівників“. До того ж, деякі з посад, які вже перестали існувати, наприклад, підлітковий терапевт, впроваджувались пару років перед тим, базуючись на світових практиках і технологічних досягненнях, - додав нардеп.

Нагадаємо, раніше Шурма заявив, що наказ Мінекономрозвитку від 26 жовтня, в якому йдеться про скасування посади «фельдшер з медицини невідкладних станів» та замість неї вводиться посада «парамедик», виконати не реально, адже Україні не існує спеціальності «парамедик», як і програм підготовки таких фахівців.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

20.11.2017 22:40 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.