В центре внимания:

Що напророкував чотирилапий синоптик

Що напророкував чотирилапий синоптик

Почиваючи з 2004 року кожного 2 лютого на біостанції Харківського національного університету імені Каразіна, що у селищі Гайдари Зміївського району, відзначають День бабака. Запровадили таку традицію, наслідуючи приклад штату Пенсильванія (США), де місцевого бабака Філа свого часу назвали світовим синоптиком.

А популярний на Харківщині бабак Тимко, що живе на згаданій біостанції разом з іншими тваринами, у день свого свята не поспішав вибиратися з теплої нори. А коли врешті вийшов і не побачив своєї тіні, то одразу ж повернувся назад до звичного для себе комфорту. Це означає, що попереду в Україні ще буде кілька холодних тижнів.

Начальник біостанції, доктор біологічних наук, професор Віктор Токарський так прокоментував поведінку загального улюбленця: «Судячи з нинішньої реакції Тимка, весна цього року прийде не раніше, ніж через 6 тижнів, а в лютому ще будуть морози». До цього можна поставитися скептично. Але такий висновок майже повністю збігається з офіційним прогнозом синоптиків Харківського Гідрометцентру.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

02.02.2018 17:29 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.