В центре внимания:

Як зробити викрійку шорт

Як зробити викрійку шорт


В гардероби сучасної модниці завжди є місце шортів. Цей елемент гардеробу незамінний на пляжі, і цілком гармонійно вписується в діловий стиль. Залежно від крою і тканини, що використовується для пошиття, шорти можуть підходити до будь-якого стилю одягу. Для того, щоб пошити добре сидять по фігури шорти, необхідно знати як зробити викрійку шорт і визначиться з їх фасоном.

Для початку роботи над выкройкою шорт треба підготувати шматок паперу, на якій буде робитися викрійка, олівець, готова викрійка основи штанів, крейда і власне тканина. Викрійку основи штанів потрібно брати того фасону, якого повинні бути шорти. Викрійка класичних брюк підійде для викрійки шортів аналогічного стилю.

Для початку потрібно попрацювати з викрійкою основи штанів. Талія у шортах зазвичай нижче, ніж в штанах, тому, лінію талії потрібно перенести на 4-5 сантиметрів нижче. Тоді слід вимірювати довжину виробу, яку позначають на викройкою.

На одній з передніх деталей необхідно намітити лінію кишені. Для шорт з невеликим кльошем передню деталь посередині на лінії виточки необхідно розрізати і трохи розвести в сторони. Лінія талі при цьому теж трохи повинна поєднуватися.

Внутрішню частину кишені потрібно робити з підкладкової тканини. Для побудови викрійки потрібно прикласти тканину до передньої деталі викрійки шорт і намітити лінію кишені. Далі потрібно від вершини перенести в сторону на два сантиметри, а від низу близько семи сантиметрів у бік і ще близько трьох сантиметрів вниз.

Викрійка основних елементів готова. Тепер потрібно зробити викрійку пояси і шлевок. Пояс викроюється з прямокутного шматка тканини, довжина якого дорівнює обхвату талії і додати ще шість сантиметрів. Шлевкі робляться з маленьких прямокутників.

Після цього, можна приступати до викроюванню на тканини. Викрійку потрібно розкласти на виворітній стороні і обвести крейдою, залишивши по сантиметру – припуски на шви. Після цього можна зшити шорти використовуючи оверлок або швейну машинку.

Шорти завжди актуальний елемент гардеробу. Так чому не обзавестися ними, якщо пошити їх зовсім просто?

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

21.08.2017 2:17 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.