В центре внимания:

Як зігріти взимку українців?

Як зігріти взимку українців?

Це запитання, схоже, перетворюється на серйозну проблему. Сайт «ЛІГА.Бізнес» 26 жовтня з посиланням на документи Міністерства енергетики та вугільної промисловості (Міненерго) повідомляє, що опалювальний сезон в Україні розпочався з рекордно малими запасами вугілля. Вони є найнижчими за останні чотири роки. А самі енергокомпанії не мають грошей для закупівлі дефіцитного палива.

Раніше, 18 жовтня, з ініціативи Міненерго Кабінет міністрів прийняв розпорядження про кредитування Ощадбанком державного підприємства «Енегоринок» на 2 млрд гривень (майже $ 75 млн). За ці кошти вдасться погасити борги перед підприємствами теплової генерації, а ті, своєю чергою, закуплять на них вугілля.

У пояснювальній записці до проекту розпорядження, підписаній міністром енергетики Ігорем Насаликом, сказано, що у генеруючих компаній немає реальних джерел покриття витрат на закупівлю вугілля і створення запасів. Тому Україні цієї зими можуть загрожувати віялові відключення електрики. «Енергоринок» вже брав кредити у держбанків і за їх рахунок видавав аванси галузі теплової генерації для закупівлі палива.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

26.10.2017 22:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.