В центре внимания:

Як підібрати шпалери для маленької кухні

Як підібрати шпалери для маленької кухні


Щоб зробити правильний вибір, необхідно визначитися з видом, кольоровою гамою, стильовим рішенням настінного покриття, а також враховувати розмір бюджету, виділеного на ремонт. Стиль і колір вибирають з урахуванням стилю оформлення квартири, кольору кухонних меблів, загальної освітленості, розташування кухні (орієнтація по сторонах світу), а також власних уподобань.

Але найважливіший параметр, з яким доводиться рахуватися в тому випадку, якщо кухня невелика за розмірами – це площа і висота відведеного для неї приміщення. На ринку представлено безліч видів покриттів для стін, так що часто буває досить складно вибрати шпалери для маленької кухні. Великий вибір фотошпалер ви можете знайти на сайті walldeco.ua. На сторінці інтернет-магазину https://walldeco.ua/fotooboi-art ви можете придбати фотошпалери, а також замовити малюнок для шпалер, який вас цікавить. Розглянемо різні варіанти з точки зору застосування їх в кухонних приміщеннях.

Паперові. Шпалери з паперу – найбільш бюджетний варіант. Представлені в різних кольорах, що полегшує вибір. До того ж це самі екологічно безпечні шпалери з доступних. Мінусів два: вони недовговічні, і до того ж не буде митися в тому випадку, якщо вони забрудняться, що на кухні відбувається досить часто.

Бамбукові. Мають фактурну основу, витримують вологе прибирання, більш довговічні, ніж паперові. Мінус – верхній шар досить м’який, його легко пошкодити, особливо це актуально в сім’ях, де є маленькі діти і домашні вихованці.

Вінілові. Миються для маленької кухні роблять з вінілу. Вони володіють високою щільністю і міцністю, з них легко видаляються забруднення. Вінілові шпалери бувають різних видів, не можна використовувати в кухні тільки один – спінений вініл. Мінуси – цей матеріал не «дихає», до того ж він досить дорогий.

Як підібрати шпалери для маленької кухні

Порада: Комбінування шпалер дозволить заощадити. Наприклад, обклейте паперовими частина стін біля обідньої групи, а там, де забруднення особливо ймовірно – в зоні приготування їжі – використовуйте вінілові.

Дизайн шпалер для маленької кухні

Існують стандартні дизайнерські прийоми, які дозволяють навіть невелику кімнату з низькими стелями зробити просторішою, а також виправити деякі недоліки планування. Використовуйте колір і відповідний малюнок для того, щоб ваша кухня виглядала стильно, сучасно і здавалася більше.

Колір. Перше правило – в маленьких приміщеннях не повинно бути темних стін. Чим світліше стіни – тим більше вона здається. Сучасні шпалери для маленької кухні, як правило, мають світлі відтінки. Світлі тони як би «відступають» від наглядача на них людини, а темні, навпаки – «наступають», «наближаються». Цей ефект використовують, якщо хочуть виправити пропорції приміщення, наприклад, в довгій кімнаті-«вагоні» вузькі стіни обклеюють в темні тони, а решта – в світлі.

Тон. Кольори поділяються на теплі і холодні. Червоний, жовтий, помаранчевий – теплі тони, синій, блакитний, деякі відтінки фіолетового – холодні. Зелений можна вважати універсальним, він найбільш сприятливим для сприйняття людиною. Теплі тони мають здатність зорово «наближати» предмети, холодні, навпаки, «віддаляють» їх. Колір шпалер для маленької кухні слід вибирати з холодної гами – це допоможе зробити її трохи більше.

Малюнок. Великі малюнки «дроблять» приміщення, за рахунок чого воно здається менше. Краще вибрати невеликий, майже непомітний візерунок, що не кидається в очі. Вертикальні лінії малюнка дозволять «підняти» стелю, горизонтальні – розширити стіни. Фотошпалери і шпалери з принтами (квітковими, рослинними) можуть використовуватися в маленькій кухні тільки на частині стін, в якості декоративних елементів, в цьому випадку інші стіни повинні бути однотонними.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

03.08.2017 0:19 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.