В центре внимания:

Євроатлантичні прагнення України

Євроатлантичні прагнення України

У вівторок, 6 березня, у місті Одесі завершується дводенне засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО. Воно відбувається спільно з виїзним засіданням підкомітетів Політичного комітету і Комітету з питань економіки і безпеки Парламентської асамблеї НАТО. Участь беруть народні депутати України, депутати національних парламентів з 12 держав-членів Північноатлантичного альянсу, урядовці, представники НАТО, незалежні експерти та спостерігачі.

Міжпарламентська рада Україна-НАТО утворена у 2003 році як двосторонній моніторинговий орган Верховної Ради України і Парламентської асамблеї НАТО. Її основне завдання станом на сьогодні – через механізми парламентського впливу надавати сприяння у досягненні Україною критеріїв, необхідних для членства у Північноатлантичному альянсі.

Цього разу в Одесі співголови Міжпарламентської ради Україна-НАТО – перший заступник Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко і член Парламентської асамблеї НАТО, канадський сенатор Рейнелл Андрейчук оприлюднили спеціальну заяву. У тексті міститься заклик до лідерів держав-членів НАТО, які зібруться у липні цього року на черговому саміті у Брюсселі, підтвердити євроатлантичні перспективи України та надати їй всебічну допомогу, необхідну для інституційного зближення з Північноатлантичним альянсом, а парламентаріїв цих країн – до посилення солідарності і підтримки України у своїх національних парламентах.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

06.03.2018 23:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.