В центре внимания:

Європа захищає своїх громадян

Європа захищає своїх громадян

Європейський парламент 13 грудня підтримав початок нового етапу переговорів щодо виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу (ЄС). Темою обговорень тепер буде договір про торгівлю.

Перша фаза переговорів завершилася 8 грудня. Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей підписали 15-сторінковий документ, у якому затверджені права європейських громадян у Британії після виходу з ЄС і фінансові виплати офіційного Лондона партнерам у Євросоюзі. Одним із спірних питань тоді став статус кордону між Ірландією та Північною Ірландією. Євросоюз заперечує проти «жорсткого» кордону, в той час з протилежного боку лунають заперечення проти особливого статусу Північної Ірландії у Сполученому Королівстві.

З цього приводу депутати Європарламенту під час дискусії 13 грудня вкотре підтвердили свою солідарність з громадянами Ірландії, а також громадянами інших країн ЄС, що проживають у Великій Британії. Їхні права повинні бути захищені після процесу, що отримав назву «Brexit». Голова фракції Європейської народної партії Манфред Вебер навіть заявив: «Ми всі – ірландці». А очільник фракції соціал-демократів Джанні Піттелла наголосив: «Багато хто говорить, що Європа дуже слабка. Але Європа знову показала себе союзом, який захищає своїх громадян».

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

13.12.2017 23:19 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.