В центре внимания:

«Єрусалимська ініціатива» США вперше підтримана

«Єрусалимська ініціатива» США вперше підтримана

Президент Гватемали Джиммі Моралес у ніч на 25 грудня через соціальні мережі офіційно оголосив, що посольство цієї центральноамериканської країни в Ізраїлі буде перенесено з Тель-Авіва до Єрусалиму. Таким чином він першим з числа лідерів держав світу повторив заяву Дональда Трампа.

Нагадаємо, що минулого тижня Гватемала стала однією з семи країн-членів ООН, які проголосували проти резолюції, яка вимагає від США переглянути рішення про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. Дональд Трамп тоді пригрозив припинити фінансову допомогу державам, які голосували проти цього рішення Білого дому. А для Гватемали Сполучені Штати є важливим фінансовим донором.

Джиммі Моралес вказав, що доручив міністру закордонних справ організувати перенесення посольства Гватемали в Єрусалим, однак не назвав конкретних термінів. До такого рішення він прийшов після розмови з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху. Двома днями раніше президент Гватемали наголошував, що Ізраїль є важливим партнером його батьківщини, а тому його слід підтримувати.

Архівна світлина: Джиммі Моралес (ліворуч) і Біньямін Нетаньяху.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

25.12.2017 13:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.