В центре внимания:

ЄС змушений судися з трьома державами

ЄС змушений судися з трьома державами

У четвер, 7 грудня, Європейська комісія подала позов до суду Євросоюзу (ЄС) проти Угорщини, Чехії та Польщі. Ці країни відмовляються виконувати правила перерозподілу біженців, затверджені у 2015 році.

Комісар ЄС з питань внутрішніх справ і питань міграції Дімітріс Аврамопулос на засіданні Єврокомісії у Брюсселі наголосив: «Я довго намагався переконати ці країни ЄС, щоб вони виявили хоч трохи солідарності. Шкода, але мені так і не вдалося цього зробити. На мій жаль, доводиться зробити наступний крок».

Через недостатню участь у перерозподілі біженців у червні було почато штрафну процедуру щодо Угорщини, Польщі та Чехії. Оскільки ці заходи не привели до бажаного результату, Єврокомісії довелося звернутися зі скаргою до суду ЄС. Європейський суд вправі піддати порушників грошовим штрафам і зобов’язати ці держави виконати вимоги Брюсселя.

У 2015 році було затверджено правила перерозподілу між європейськими країнами приблизно 120 тисяч біженців. Це мало б розвантажити Грецію та Італію від міграційного потоку, що йшов через Середземне море. Однак Чехія, Польща та Угорщина, порушили свої юридичні зобов’язання перед ЄС і не вдалися до очікуваних від них дій.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

08.12.2017 2:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.