В центре внимания:

ЄС профінансує 10 історико-культурних проектів Львівщини

ЄС профінансує 10 історико-культурних проектів Львівщини

Про це сьогодні повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, передає кореспондент Варіантів.

Нещодавно завершився конкурс проектів Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020, у якому загалом зі 17 проектів право на фінасування 10-х виборола Львівська область.

Відтак на Львівщині реалізовуватимуть 10 проектів історико-культурної та природної спадщини за 6,5 млн євро, які виділяє Євросоюз.

"У 10 проектах зі 17 виграли представники органів місцевого самоврядування, комунальних закладів, органів державної влади з Львівщини. Мова йде про те, що з одного боку кордону і з іншого боку кордону лікарня, національний парк, міська, районна ради домовляються про спільний проект і реалізовують його як на українському, так і на польському боці. А у випадку зі Сокальським районом – ще й на боці Білорусі, оскільки програма є тристоронньою. Це є беззаперечний успіх для Львівщини", – розповів Олександр Ганущин.

Загалом за залучені 6,5 млн упродовж 2018-2020 років на Львівщині зберігатимуть пам'ятки історико-культурної спадщини у Підкамені, Уричі, Раві-Руській, Сколе, а також природоохоронні проекти реалізовуватимуть у Червонограді, Східниці, Добромилі, Сокальському районі та Яворівському національному парку.

Загалом зі 146 заявок, котрі подавалися на конкурс транскордонних проектів Польща – Білорусь – Україна 2014-2020, перемогли 17 проектів. А зі загальної суми фінансування, 32 млн євро, Львівщина отримає 6,5 млн євро, що становить майже 20%.

Серед 16 регіонів, які мали право брати участь у програмі, Львівщина стала лідером як за кількістю проектів, так і за обсягом залучених коштів.

Довідково:

Програма транскордонного співробітництва "Польща–Білорусь–Україна 2014-2020", що фінансується Європейським Союзом, має на меті підтримку транскордонних процесів розвитку у 16 прикордонних регіонах Польщі, Білорусі та України, в тому числі на території Львівської області. Програма реалізується шляхом фінансування транскордонних партнерських проектів у таких пріоритетах як спадщина, доступність, безпека та кордонах. Загальний бюджет програми становить понад 180 мільйонів Євро.

Асоціація органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати – Україна" створена у 2007 року з метою сприяння розвитку територій української частини Карпатського Єврорегіону, координації та систематизації діяльності місцевих громад у галузі транскордонної співпраці. Членами Асоціації є 80 органів місцевого самоврядування та їх об’єднання Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

20.10.2017 7:29 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.