В центре внимания:

Ідеологічний вишкіл на сумівській оселі

Ідеологічний вишкіл на сумівській оселі

Учасники ідеологічного вишколу в Елленвілі

В останні дні минулого року Організація оборони чотирьох свобід України (ООЧСУ) у США зібрала на сумівській оселі в Елленвілі (штат Нью-Йорк) молодих майбутніх українських провідників на вже традиційний зимовий ідеологічний табір.
Цього разу викладати на вишколі були запрошені з України: професор Сергій Квіт, народний депутат Андрій Левус, головний редактор тижневика ОУН(б) «Шлях перемоги» Віктор Рог, заступник керівника проводу громадської організації «Вільні люди» Сергій Кузан, а також провідні діячі українського середовища зі США — професор Володимир Зарицький, голова ООЧСУ Степан Качурак, директор Центру відносин Україна-США Микола Грицков’ян, голова Світової управи Спілки української молоді Андрій Бігун. Через Інтернет із учасниками табору мали змогу спілкуватися лідер українського товариства в Італії Олесь Городецький і голова ОУН(б) Стефан Романів.
Таборовики заслухали доповіді на теми історії України, про політичну ситуацію в Україні та тенденції та перспективи її розвитку, обговорили роль і завдання української молоді на сучасному етапі, місію української діаспори в допомозі воюючій Україні, а також пройшли відповідний організаційний вишкіл.
У рамках таборової програми, яку підготували Андрій Щегельський і Дмитро Ленчук, відбулися презентації та обговорення щойно виданих «Українською видавничою спілкою» (УВС) книжок Данила Чайковського «Степан Бандера: людина — борець — провідник» і Дмитра Мирона-«Орлика» «Ідея і чин України».
Зворушливим і символічним моментом стало нагородження від імені проводу ОУН(б) та Івано-Франківської обласної ради ювілейними відзнаками до 75-річчя Української повстанської армії довголітніх учасників національно-визвольної боротьби Анни Карванської-Байляк (1 січня їй виповнилося 94 роки) та Теодора Олещука.

Ідеологічний вишкіл на сумівській оселі

Віктор Рог подарував Анні Карванській-Байляк примірник газети «Шлях перемоги»

Ідеологічний вишкіл на сумівській оселі
Нагороджений відзнакою Теодор Олещук (у центрі) серед викладачів вишколу

«Дуже вражений високим, якісним і фаховим рівнем викладу в таборі, його учасники справді цікавляться історією й ідеологією України та її майбутнім, і сподіваюся, що багато корисних знань, які ми намагалися передати, вони вже незабаром застосують у своїй діяльності. Такі зустрічі треба проводити частіше, а цей досвід — активно поширювати. Щиро дякую організаторам та учасникам табору за цікаво й ефективно проведений час», — підсумував п. Рог проведення цього ідеологічного вишколу майбутніх українських провідників.
Українська інформаційна служба

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

11.01.2018 11:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.