В центре внимания:

Ідучи з посади, попросив у народу вибачення

Ідучи з посади, попросив у народу вибачення

24 листопада у Бішкеку відбулася урочиста церемонія інаугурації новообраного президента Киргизької республіки Сооронбая Жеенбекова. Він замінив президента Алмазбека Атамбаєва. Той не міг брати участь у виборах, оскільки місцева конституція допускає лише один шестирічний термін перебування на посаді глави держави. В останні хвилини свого президентства, перед тим, як передати владу наступникові, Алмазбек Атамбаєв промовив: «Вибачте мене за те, що не всі ваші надії виправдав, але я завжди прагнув зробити життя киргизів кращим, легшим. Намагався завжди бути чесним перед своїм народом, перед Богом і перед своєю совістю».

Новий президент свою кар’єру розпочинав із скромної посади шкільного учителя. З квітня 2016 року по серпень 2017 року. був прем’єр-міністром. 15 жовтня виграв вибори, набравши 54% голосів. Міжнародні спостерігачі назвали їх конкурентними та прозорими, але зазначили, що під час підрахунку голосів відзначені «численні та значні проблеми», а також згадали про «зловживання державними ресурсами, тиск на виборців».

Оглядачі не очікують змін політичного курсу Киргизії. Адже Алмазбек Атамбаєв всіляко сприяв перемозі Сооронбая Жеенбекова. Обоє належать до Соціал-демократичної партії Киргизстану.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

24.11.2017 15:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.