В центре внимания:

Іспанська влада не хоче міжнародних посередників

Іспанська влада не хоче міжнародних посередників

Між тим саме на них розраховує уряд Каталонії, щоб врегулювати конфлікт з офіційним Мадридом, який виник через проведення місцевого референдуму про незалежність. Однак в інтерв’ю журналу Der Spiegel, оприлюдненому в суботу, 7 жовтня, міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастіс твердо заявив: «Іспанський уряд має захищати правову державу від регіонального уряду, який намагається здійснити державний переворот, тому заклики до міжнародного посередництва не допомагають справі».

Очільник зовнішньополітичного відомства впевнений, що центральна влада має досить легальних можливостей, щоб відповісти на проголошення незалежності прем’єр-міністром Каталонії Карлесом Пучдемоном. Втім, Альфонсо Дастіс наголосив, що уряд в Мадриді готовий обговорювати будь-які можливі шляхи врегулювання конфлікту та здійснення реформи.

Тим часом Швейцарія, яка висловлювала готовність до посередництва, заявила, що наразі не бачить умов для цього – посередництво можливе лише тоді, коли у ньому зацікавлені обидві сторони.

В Іспанії на 7 жовтня заплановані демонстрації противників незалежності Каталонії. Такі акції анонсовано у Мадриді, Барселоні та низці інших міст країни.

Світлина: міністр Альфонсо Дастіс.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

07.10.2017 13:00 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.