В центре внимания:

ІТ-парк у Львові будуватиме фірма, засновником якої є офшорна компанія з Кіпру

ІТ-парк у Львові будуватиме фірма, засновником якої є офшорна компанія з Кіпру

Відповідне рішення сьогодні, 26 січня, прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні виконком міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на будівництво ТзОВ "Девелопленд Груп" громадського центру на вул. І. Чмоли, 1 зі знесенням існуючих споруд.

Як пояснив начальник управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський, громадський центр зводитимуть у Львові в межах масштабного комплексу – ІТ-парку (Innovation District IT Park).

Відтак для зведення громадського центру, який входитиме у коплекс ІТ-парку, Львівська міська рада сьогодні дозволила знести існуючі споруди на вул. І. Чмоли, 1. Зараз на призначеній під громадський центр ділянці знаходяться теплиці.

(для збільшення клікніть на зображення)

Як йдеться у проекті рішення, майбутній громадський центр, згідно з виданою містобудівною докментацією, не повинен бути вищим, ніж 47 м.

Площа земельної ділянки, на якій ТзОВ "Девелопленд Груп" зведе громадський центр, становить 4,5393 га.

Згідно з даними публічної кадастрової карти України, цільове призначення цієї ділянки – для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку).

Зазначимо, наприкінці грудня 2017 року Львівська міська рада вже надала ТзОВ "Девелопленд Груп" проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки і надала земельну ділянку площею, 4,5 га, на вул. І. Чмоли, 1 в оренду на 25 років із правом викупу для будівництва та обслуговування громадського центру (офісних споруд, готелю з конференц-залом, торгового центру, навчального, наукового та дошкільного закладів та іншого житла) за рахунок земель житлової та громадської забудови, перевівши їх із земель, сільськогосподарського призначення.

Згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ТзОВ "Девелопленд Груп" зареєстроване у Львові на вул. Гайдамацькій. Засновником фірми є офшорна компанія "Тримус Лімітед", що зареєстрована на Кіпрі.

Нагадаємо, у липні 2017 року Львівська міська рада вже надала дозвіл ТзОВ "Девелопленд Груп" на зведення торгово-громадського комплексу на вул. Стрийській – І. Чмоли.

Як зазначали тоді представники управління архітектури та урбаністики міської ради, торгово-громадський комплекс буде поділений на три функціональні частини: офісну, висотою у 12 поверхів, готельну – 16 поверхів та торговий комплекс – 2 поверхи.

ІТ-парк у Львові будуватиме фірма, засновником якої є офшорна компанія з Кіпру

(майбутній ІТ-парк, візуалізація – "Містопроект" та BOSE)

Як йдеться на сайті Львівської міськради, сам ІТ-парк буде розташований на земельній ділянці, обмеженій вул. Стрийською, І. Чмоли та Козельницькою. Його площа становитиме 10 га. ІТ-комплекс включатиме: шість 8-поверхових офісних будівель, висотний офісний центр із корпусами на 11 та 22 поверхи, підземний і наземний паркінги. Також тут збудують тризірковий готель, університет, дитячий садок й амфітеатр.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

26.01.2018 17:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.