В центре внимания:

Ці поради допоможуть зберегти печінку здоровою

Ці поради допоможуть зберегти печінку здоровою

Печінка — дуже важливий орган, вона відповідає за наш загальний фізичний стан і здоров’я, гепатолог розповів, як зберегти її здоровою.

Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на РИА Новости.

Хірург-гепатолог, доктор медичних наук Юрій Коваленко назвав прості правила, дотримання яких допоможе захистити печінку і запобігти захворюванням.

На думку доктора, ведення активного способу життя, включення в раціон фруктів, овочів і горіхів, скорочення споживання алкоголю, дотримання особистої гігієни сприяють здоров’ю організму в цілому і збереженню функції печінки. Надмірна вага і дефіцит рухової активності сприяють розвитку жирової дистрофії печінки.

Також печінка у небезпеці перед вірусами гепатиту В і С. Ризик «підчепити» їх підвищений у тих, хто робить татуювання та косметологічні процедури не дотримуючись санітарних норм.

Також важливу роль відіграє уникнення вірусного навантаження і профілактика зараження паразитами.

Онкологічні захворювання цього органу фахівці також пов’язують з неправильним способом життя пацієнтів і зловживанням алкоголю.

Нагадаємо, здорова печінка здатна фільтрувати все, що приймає. Саме тому в організмі здорової людини залишається все тільки корисне. А ось якщо печінка пошкоджена алкоголем, вірусами або хімічними речовинами, то вона не в змозі боротися з токсинами. Медики назвали ознаки того, що печінка переповнена токсинами.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

06.10.2019 15:06 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.