В центре внимания:

Ці ранкові звички вбивають ваше здоров’я

Ці ранкові звички вбивають ваше здоров’я

Вчені розповіли про самі шкідливі звички, властиві людям зранку.

Дотримання цих ритуалів шкодить здоров’ю і гарному настрою, знижуючи тонус і приводячи до втоми і роздратування вже на початку дня, передає НАРОДНА ПРАВДА.

Однією з найбільш нездорових ранкових звичок фахівці з США назвали різкий підйом з ліжка по будильнику. Лікарі стверджують, що в такій ситуації в організмі різко підвищується рівень стресових гормонів, що може посприяти різним негативним проявам — перепадів тиску, приливу агресії, змін в режимі серцебиття і т.д.

Крім того, різке підняття тулуба здатне стати причиною проблем з хребтом, болів в спині, порушень в мозковому кровотоку і непритомності. «Дайте собі деякий час побути в ліжку, відійти від сну, а потім вже не поспішаючи вставайте», — озвучили рада експерти.

Вони порекомендували використовувати ранковий час в ізоляції від смартфонів і комп’ютерів. Якщо при цьому уникати думати про майбутні справи і проблеми, трохи відсунувши їх рішення, це значно зміцнить психологічне здоров’я та нервову систему, впевнені лікарі. Витрачати ранковий час на серфінг в соціальних мережах абсолютно неефективно з точки зору користі для організму, — при цьому лише підвищується рівень стресу і напруги.

Звичка вмиватися гарячою водою також виявилася не схвалена науковцями. Вони заявили, що вмиватись, як і приймати душ слід помірно прохолодною водою. Гаряча вода сушить шкіру, а також негативно впливає на волосяні цибулини, попередили фахівці.

Крім цього, вони порадили відмовитися від кави натщесерце. Така звичка може призвести до гастриту та інших відхилень в роботі травної системи, пояснили вчені.

Нагадаємо, медики сформулювали 13 факторів, які негативно впливають на роботу серця. Виконуючи рекомендації вчених можна істотно знизити ймовірність появи захворювань серця.

Раніше шведські вчені в результаті досліджень дійшли висновку, що тривалий сон на вихідних може бути корисним і компенсувати брак сну у будні дні.

До слова, британські вчені в ході нового дослідження прийшли до висновку, що дистанційна робота негативно впливає на особисте життя людини. Причиною цього в основному стає готовність працювати понаднормово.

Хотите читать новости в другом формате?
Подписывайтесь на телеграмм-канал Орбита-Львов
Подписаться можно ЗДЕСЬ

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

13.07.2020 6:04 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.