В центре внимания:

Німецька вівчарка

Ця собака визнана найпопулярнішою та найбільш впізнаваною породою. Німецька вівчарка очолює рейтинги за показниками вірності, розумових здібностей, схильності до навчання. Є відмінним компаньйоном, охоронцем, рятівником, службовцем. Для багатьох це приклад ідеального собаки.

Характеристика

  • Вірний, розумний, слухняний, спокійний пес. Задатком таких характеристик є стабільна психіка, виховання, тривалі прогулянки, любов господаря.
  • Відмінні охоронні здібності не дають спокою німцеві й під час прогулянки. Він з насторогою дивиться на оточення, не проявляє агресії. Миттєво та адекватно оцінює небезпеку.
  • Не любить самотності.

Зовнішній вигляд німецької вівчарки

Німецька вівчарка — міцний собака з атлетичною будовою тіла. Висота становить 55-65 см, вага — 25-40 кг. Сука менша та легша.

Кістяк тварини розвинений, м’язи сильні. Голова клиноподібної форми. Вуха трикутні, прямостоячі. Очі овальні, темно коричневі, розумні, уважні. Лінія спини поступово знижується. Хвіст відносно довгий, у спокої опущений донизу. Передні кінцівки рівні, паралельні. Задні — злегка відставлені назад.

Німецька вівчарка

Найпопулярніше забарвлення — чорне з рудим, з бурим, з відтінками жовтого, з сіруватим. Зустрічаються німці рівного чорного кольору і сірого із чорною маскою та плащем. Шерсть досить довга, жорстка, прилягає до шкіри, з густим підшерстком.

Догляд за німецькою вівчаркою

Будова шерсті дозволяє німецькій вівчарці жити у приміщенні чи на вулиці. У другому випадку важливо забезпечити собаку просторим вольєром та теплою будкою. Ні в якому разі не можна тримати німця на прив’язі.

Порода досить проста у догляді. Важливо слідкувати за чистотою очей та вух. Кігті підрізають раз на місяць.

Німецька вівчарка

Окремої уваги потребує шерсть собаки. Частота купання залежить від ступеня забруднення. А от вичісувати необхідно двічі на тиждень. У період линяння — щодня.

Головним аспектом догляду за собакою є правильне харчування. Необхідну поживну цінність їжі забезпечують готові корма преміумкласу. Вирішивши годувати улюбленця натуральною їжею, слідкуйте аби не менше 30% становили білкові продукти — свіже м’ясо нежирних сортів, субпродукти, творог, інша кисломолочка. В раціоні повинні бути каші, переважно рисова, гречана, вівсяна, сирі та тушковані овочі. Не можна годувати собаку недоїдками зі столу.

Здоров’я

Середня тривалість життя німецької вівчарки 9-13 років.

Труднощі формування породи та інбридинг зробили німців схильних до ряду захворювань. У щенячому віці можуть проявитися дефіцит гормону росту, лейкемія, діабет, інвагінація кишківника, переміжна кульгавість, піодермія. Дорослі особи схильні до алергії, дисплазії суглобів, захворювань хребта, очей, серця, шкірних хвороб, паралічу задніх кінцівок, ожиріння.

Але це не причина відмовлятися від ролі володаря німецької вівчарки. Щеня, придбане у відповідальних заводчиків, при гарному догляді, виросте у собаку з міцним імунітетом. Регулярні огляди у спеціаліста та профілактичні щеплення є гарною підтримкою рівня здоров’я.

Замість закінчення:

Переваги породи: Недоліки породи:
ідеальний сімейний собака не підходить початківцям
сильна прив’язаність до господаря агресія до інших собак
дуже розумний прагне домінувати
виконує службові функції у різних спеціальних підрозділах потребує великої кількості тренувань та навчання
легко піддається дресируванню линяє
ладить з дітьми будь-якого віку спадкові захворювання
відмінний захисник та сторож  
легкий у догляді  
відповідальний та надійний  
стає переможцем змагань  
Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

04.08.2020 17:01 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.