В центре внимания:

Синоптики дали прогноз погоди на весну в Україні

Синоптики дали прогноз погоди на весну в Україні

Аномально тепла зима з рекордними температурами спантеличила українців. За прогнозами синоптиків весна 2020 року також очікується з нетиповою для цієї пори року погодою: у березні в Україні очікується зимова погода, в квітні синоптики прогнозують заморозки, а в травні прийде літня спека.
Як передает НАРОДНА ПРАВДА, про це розповіла начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко в інтерв’ю Agravery.

«Такий розвиток подій не виключений. Кожен третій березень в Україні характеризується великою кількістю опадів, тому повернення зими ще може статися«, — вважає метеоролог.

Народний синоптик Володимир Деркач прогнозує в березні невеликі опади, а істотно потеплішає тільки в другій половині місяця. За його словами, квітень почнеться прохолодою з невеликими опадами, але з часом температура буде підвищуватися. В середині місяця буде потепління, але опадів практично не очікується.

Як зазначив Деркач, на початку травня ймовірні невеликі опади. Погода в Україні при цьому буде характеризуватися підвищенням температури і вже в середині місяця можна очікувати літню спеку, яка протримається практично до середини місяця, після чого підуть дощі. Кінець місяця буде теплим, але іноді можливі опади.

Тим часом завідуюча відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух повідомила, що весна 2020 року характеризуватиметься теплою погодою.

За її словами, найвищі температури очікуються в західних областях України.

«Іноді можливі суттєві зниження температури, але вони будуть короткочасними. За цими орієнтовними прогнозам, велика кількість опадів малоймовірна, а у південних регіонах можливий їх дефіцит. Якщо дефіцит опадів, який спостерігався ще з літа, збережеться, то проблема з посухою загостриться«, — сказала снопктік.

За її словами, можна сказати про те, що весна в Україні настала вже прямо зараз.

А поки до весни ще далеко, синоптик Наталка Діденко розповіла про погоду на найближчі вихідні. За її словами, вночі буде дуже холодно: мінімальна температура повітря складе до 13 градусів морозу, а на сході навіть нижче. У суботу вдень буде ще прохолодно: -2-5 градусів, на заході близько нуля. У неділю почнеться потепління – 0 – 5 градусів тепла. 9 лютого тільки на сході країни, а також в Херсонській, Миколаївській і Запорізькій областях 2-5 градусів морозу.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

09.03.2020 18:05 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.