В центре внимания:

Телескоп “Хаббл” зробив неймовірні знімки далекої галактики: яскраві фото

Телескоп “Хаббл” зробив неймовірні знімки далекої галактики: яскраві фото

Телескоп “Хаббл” зробив детальні знімки галактики Трикутника (Мессьє 33), яка знаходиться на відстані трьох мільйонів світлових років від Землі.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це йдеться в повідомленні обсерваторії NASA.

Досліджувана за допомогою телескопа галактика є третім за величиною об’єктом Місцевої групи і найбільш віддаленим, який можна побачити неозброєним оком.

Телескоп “Хаббл” зробив неймовірні знімки далекої галактики: яскраві фото
Як наголошується, галактику можна помітити неозброєним оком за сприятливих умовах у вигляді розмитого об’єкта в сузір’ї Трикутника. Хоча вона є третім за розміром об’єктом Місцевої групи, її вважають найменшою спіральною галактикою. Діаметр галактики становить всього лише 60 тисяч світлових років у порівнянні з 200 тисячами світлових років галактики Андромеди або 100 тисячами – Чумацького Шляху.

Нове зображення галактики Мессьє 33 складається з 54 фотографій, які зроблені за допомогою телескопа “Хаббл”. На ньому можна помітити центральну область галактики і внутрішні частини спіральних рукавів, які містять від 10 до 15 мільйонів окремих зірок.

Нагадаємо, телескоп Європейської південної обсерваторії в рамках програми SPHERE зробив унікальну фотографію, на якій зображено, як зірки знищують одна одну. Вчені пояснюють, що на знімку подвійна зоряна система R Водолія, що складається з червоного гіганта, який активно скидає зовнішню оболонку, яку в свою чергу поглинає голодна зірка, білий карлик.

Додамо, що марсіанський зонд InSight успішно розмістив на поверхні Червоної планети сейсмометр Seismic Experiment for Interior Structure (SEIS).

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

09.01.2019 4:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.