В центре внимания:

Тисячі українців опинилися у небезпеці: смертельна хвороба вже почала вбивати

Тисячі українців опинилися у небезпеці: смертельна хвороба вже почала вбивати

В Україні зростає рівень захворюваності менінгококовою інфекцією як у дорослих, так і у дітей, в тому числі зі смертельними наслідками.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це у себе на Facebook повідомляє завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медуніверситету ім. Богомольця Ольга Голубовська.

Вона також додала, що всі три захворювання – кір, рівень захворюваності якої перейшов в епідемію, важкий штам грипу, який вже почав вбивати, а також менінгококова інфекція – у перші дні мають схожі симптоми.

Про що потрібно пам’ятати пацієнтам

Важливо своєчасно звернутися до лікаря, якщо у вас: різко зростає температура і з’являється висип (класичний зірчастий геморагічний з некрозом в центрі висип або навіть великі підшкірні крововиливи та некрози) і найсильніші м’язові болі, якщо висип (особливо на п’ятах, стопах, верхніх кінцівках) не зникає або не блякне при натисканні. Лікарів просять звертати увагу на дітей, які монотонно плачуть і відмовляються від їжі, якщо пацієнт раніше переніс респіраторне захворювання, приймає екулізумаб (Соліріс), є якийсь генетичний дефект або імунодефіцит.

Тим часом у Грузії лікарі не можуть впоратися зі спалахом “свинячого грипу” H1N1. З кінця грудня там померли вже десять чоловік.

В Україні у Харківській області в кареті «швидкої» померла 9-річна дівчинка. Медики підтвердили смерть від грипу А (H3N2). Батьки викликали лікарів коли дитині стало зовсім погано, медики не змогли її врятувати.

Не добіг кінця другий тиждень нового 2019 року, а в Україні від кору померло вже двоє людей.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

12.01.2019 3:37 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.