В центре внимания:

Томос для України: названо головну помилку російського патріарха

Томос для України: названо головну помилку російського патріарха

Патріарх Російської православної церкви Кирило сприяв російській агресії проти України, що для нього стало фатальною помилкою. Таку заяву зробив архімандрит Кирило Говорун, кандидат богослов’я, доктор філософії, історик, професор університету Лойола-Мерімаунт в Лос-Анджелесі.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це він розповів в інтерв’ю “Дзеркалу тижня“.

Отець Кирило Говорун, який колись був учнем глави РПЦ, розповів, що патріарх Кирило – дуже прониклива людина, яка здатна реально оцінювати ситуацію.

“Але він зробив свій вибір – не брати до уваги існуючу реальність, йти в фарватері російської політики по відношенню до України, що передбачало відмовити Україні в праві існування як державі. Відмовити українцям у праві існувати як народ і захищати себе від агресії”, – зазначив Кирило Говорун.

За його словами, патріарх Кирило не просто визнав агресію Росії – він їй сприяв, що стало його свідомою помилкою.

“Чому він зробив такий вибір, ми не можемо судити. Можливо, на це вплинули різні чинники, в тому числі і російська політика. Але в кінцевому підсумку вибір залишається за конкретною людиною. В даному випадку – за патріархом”, – зазначив откць Кирило.

Також отець Кирило Говорун наголосив, що у патріарха РПЦ Кирила є власне вчення про свободу вибору, де він говорить, що всякий вибір людини повинен супроводжуватися відповідальністю.

“Тепер сам патріарх і очолювана ним церква несуть відповідальність і пожинають плоди цього помилкового вибору. Вони дійсно втратили Україну”, – резюмував отець Кирило Говорун.

Нагадаємо, раніше військовий експерт і блогер Олексій Арестович заявив, що, отримавши томос про автокефалію Православної Церкви України, наша країна стала частиною цивілізованого світу. Отримання томосу про автокефалію української церкви є свідченням того, що українці сьогодні самі вершать свою долю.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

13.01.2019 8:44 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.