В центре внимания:

В Росії обізвали Лукашенка і розповіли, як він претендував на місце Путіна

В Росії обізвали Лукашенка і розповіли, як він претендував на місце Путіна

Нинішній президент Білорусі Олександр Лукашенко хотів отримати владу над Росією, а зараз грає з Володимиром Путіним в гру під назвою «незалежна Білорусь».

Про це в інтерв’ю НАРОДНІЙ ПРАВДІ розповів російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

На думку Борового, Білорусь давно не є самостійною державою:

«Білорусь вже давно не є незалежною державою ні в політичному, ні в економічному сенсах. Головне ж не у кредитах, які надає Росія, а в тому, що білоруська економіка не в змозі бути конкурентоспроможною. Майже все, що виробляється в Білорусі, може реалізовуватися тільки в Росії. Навіть білоруська картопля вже дорожча, ніж інша імпортна. Це означає, що її будуть купувати ті, хто зобов’язаний купувати за держзакупівлями. Економіка неконкурентоспроможна. Така економіка на цьому ринку існувати не може, тільки в розподільній системі».

При цьому у свій час Лукашенко мріяв очолити російську державу в той час, коли Росією правив Борис Єльцин, але влада перейшла до Володимира Путіна:

«Тепер про політичну залежність. КДБ Білорусі – це фактична філія ФСБ Росії, білоруська спецслужба знаходиться під повним контролем російських спецслужб. Лукашенко сприйняв цю декоративну технологію. Собі він може дозволити висловлювати сумнів у необхідності об’єднання з Росією за угодою 1999 року (про створення Союзної держави РФ і Білорусі, – НП), яку він підписав, коли думав, що може стати президентом всієї Росії. Зараз ситуація змінилася, а втрачати владу в Білорусі він не хоче», – зазначив політик.

Боровий також дав особисту оцінку білоруському лідерові:

«Лукашенко – це такий колгоспний жлоб, який найдрібнішої частини влади випускати не буде. Тому Лукашенко грає з Путіним в гру під назвою «незалежна Білорусь», але це чиста декорація. Лише кілька місяців нинішня Білорусь зможе прожити без субсидій з боку Росії. Колгоспний лад Лукашенка підтримувати можна лише завдяки субсидіям Росії. Фактично вже сьогодні Білорусь є регіоном Росії, який підтримується Москвою як регіон РФ».

Повну версію інтерв’ю з політиком можна прочитати тут: Лукашенко хотів бути президентом Росії, а Путіну не допоможе навіть Трамп — Костянтин Боровий

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

08.01.2019 20:57 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.