В центре внимания:

Як не помилитися у виборі суші?

Як не помилитися у виборі суші?

А ти куштував суші?

Ні? Настав час спробувати цю смачненьку страву! Проте спочатку варто трошки покопирсатися в історії створення та розвитку смаколика родом з країн Сходу.

Що таке суші?

На Сході під словом “суші” розуміють багато всіляких страв. На Заході суші - рис, покритий шматком сирої риби. Як бачимо, в різних країнах світу різне бачення цієї страви. Загалом, суші - традиційна японська страва з рису, до якої додають рисовий оцет та сіль. Це - основа. Також додають різноманітну начинку - здебільшого це морепродукти, гриби, мясо, овочі, водорості.

У ПІвденній Азії варений рис застосовували не лише в їжу. Рис мав, як виявилось, мав прекрасну властивість “законсервовувати” продути. Його солили і перемішували з рибою - так вона могла зберігатись довгими місяцями і не псуватись. Риба ферментувалась, її смак ставав все більш насиченим та яскравим.

У процесі розвитку кулінарного мистецтва Сходу у суші як страви почали з’являтись різновиди:

  1. Сашимі - сира, але обов'язково свіжа риба подається з васабі, імбирем, овочами та іншою начинкою;

  2. Нігірі - комочок рису, на який зверху викладають нарізану шматочками рибу або ж морепродукти;

  3. Гункан-суші - “човники” з норі, всередину яких викладають рис, морепродукти, дрібно порізану свіжу рибу, а також ікру;

  4. Темакі - конуси з листя норі, начинені вареним рисом, морепродуктами, овочами та рибою;

  5. Урамакі - “роли навпаки”: зверху рис, а всередині - водорості з начинкою.Іх батьківщиною, як не дивно, є Сполучені Штати Америки, а не Східна Азія;

  6. Темпура-макі обов’язково подають теплими. Їх обсмажують в клярі.

Вже хочеться скуштувати цю смакоту? Детальніше на нашому сайті!

Чим корисні суші?

Основна привабливість цієї страви в тому, що вона має низьку калорійність. Тому суші можна їсти часто, у великій кількості без шкоди для фігури. Морепродукти зберігають свої поживні властивості, тому що найчастіше їх не обробляють термічно, а додають в склад страви сирими. Васабі, імбир та листя норі - джерело антиоксидантів, кальцію, йоду, заліза. Вживання суші - це, як не дивно, профілактика захворювань зубів та ротової порожнини. Рис та риба - відмінне поєднання продуктів для людей, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Як бачимо, суші - не просто страва, а суцільна користь для нашого організму. Доставка суші від De Luxe турбується про те, щоб наші клієнти смакували цією стравою із задоволенням. Будьте певні, тут використовують лише найякісніші та найсвіжіші продукти для приготування суші.

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

18.11.2019 19:42 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.