В центре внимания:

Знайдено планету, на якій може існувати життя: подробиці загадкового відкриття

Знайдено планету, на якій може існувати життя: подробиці загадкового відкриття

У космосі знайдено Надземлю, умови на якій можуть бути придатними для існування життя.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, дивне відкриття допомогли зробити звичайні студентки (проходили стажування в Центрі космічних польотів NASA), вони аналізували інформацію, яка надходила з орбітального телескопа Kepler.

Як пояснили в NASA, планета K2-288Bb розташовується на відстані 226 світлових років від Землі в сузір’ї Тельця. Надземля, так іменують клас планет, маса яких перевищує масу Землі, але при цьому вона менша маси газових гігантів, знаходиться в подвійній зоряній системі K2-288 (складається з двох холодних червоних карликів).

Знайдено планету, на якій може існувати життя: подробиці загадкового відкриття

Вчені кажуть, що рік на об’єкті K2-288Bb триває всього 31,3 доби, а на її небі сходять відразу два “сонця”, вони червоні та тьмяні. Також повідомляється, що за розміром планета майже в 2 рази більше Землі. Чи є K2-288Bb планетою земної групи з твердою поверхнею або газовим гігантом, як Нептун, вчені поки сказати не можуть. Важливо те, що K2-288Bb знаходиться в т. н. зоні своєї зірки – тобто можливі наявність на ній води в рідкому стані і життя.

Як відомо, орбітальний телескоп Kepler завершив свою місію з пошуку екзопланет в жовтні 2018 року – виробилося паливо для двигунів орієнтації. Зараз пошуком екзопланет займається обсерваторія Hubble (в космосі вже 28 років) і телескоп TESS.

Останній, до речі, знайшов 3 екзопланету у зірки HD 21749. Радіус її орбіти приблизно в 5 разів менше, ніж у Землі, при цьому HD 21749 також в 5 разів тьмяніше Сонця. Її радіус складає 0,7 сонячного, а маса – 0,8 маси Сонця. За словами вчених, клімат на HD 21749b – досить помірний, середня температура атмосфери HD 21749b становить лише близько 150 °С.

У статті Naked Science говорилося, що HD 21749b слід віднести до Субнептунів (зменшений аналог крижаних гігантів). При цьому маса екзопланети перевищує масу Землі в 23 рази – вчені роблять висновок, що швидше за все об’єкт складається з газу (як Нептун і Уран).

Як повідомлялося раніше, фахівці NASA отримали сигнали від міжпланетного зонда New Horizons, які підтвердили проліт апарату поблизу найбільш віддаленого з відомих об’єктів Сонячної системи – астероїда Ultima Thule.

Напередодні Нового року повз Землю пролетів астероїд 2003 SD220, який нагадує своєю формою бегемота, що купається в річці.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

10.01.2019 5:05 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.