В центре внимания:

Антикорупційному активісту загрожує 3 роки ув’язнення

Антикорупційному активісту загрожує 3 роки ув’язнення

У середу, 16 серпня у Дніпровському районному відділі поліції Києва голові «Центру протидії корупції» Віталію Шабуніну оголосили підозру в «умисному нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості».

Інцидент стався ще 8 червня, коли антикорупційний активіст завдав одного удару по обличчю Всеволоду Філімоненку, який представляється журналістом. Як твердять, це «спричинило тривалий розлад здоров’я останнього у вигляді закритої травми обличчя». Найвище покарання за таке провопорушення – позбавлення волі на строк до трьох років.

Віталій Шабунін заявив, що вважає справу замовною. Він визнає, що вдарив людину і готовий нести відповідальність. «Щоправда, чи був він журналістом? – Запитує підозрюваний і сам же відповідає, – Ні, не був. Чи є там побиття середньої тяжкості? Я дуже сумніваюсь. Це не була моя перша з ним зустріч, він системно провокував мене, принижував мою родину і близьких».

Ймовірності провокації справді відкидати не можна. «Центр протидії корупції» – громадська організація. Не виключено, що її діяльність може комусь перешкоджати. За підозрілим збігом обставин нещодавно слідче управління Державної фіскальної служби почало провадження щодо керівників «Центру протидії корупції». Як пояснено, відповідно до заяви третьої особи. Але при цьому, як твердить адвокат Центру Олена Щербан, не повідомили статті кримінального кодексу, підстав для порушення кримінальної справи і навіть суті претензій.

Антикорупційному активісту загрожує 3 роки ув’язнення

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

16.08.2017 13:36 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.