В центре внимания:

Анґела Меркель залишається канцлером

Анґела Меркель залишається канцлером

4 березня, у неділю, оголошено результати референдуму, організованого всередині Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН). Близько двох третин її членів висловилися за вступ до коаліції з блоком, до якого входять Християнсько-демократичний союз (ХДС) і Християнсько-соціальний союз (ХСС). Загалом у голосуванні взяли участь близько 380 тисяч осіб.

Отож, у найближчі тижні, коли вже минуло понад півроку після парламентських виборів, у Німеччині натешті може бути сформований новий кабінет. Сторони коаліційних перемовин раніше вже домовилися про основні параметри нового кабінету. Канцлером залишиться Анґела Меркель. Посади міністрів закордонних справ і фінансів займуть соціал-демократи.

СДПН, яка зазнала на виборах поразки, довго відмовлялася від переговорів про коаліцію з Анґелою Меркель, однак вони все ж почалися після провалу спроб очюваного нею блоку сформувати коаліцію з іншими партіями. Частина активу соціал-демократів агітувала за відхід в опозицію, однак керівництву вдалося переконати більшість членів партії залишитися частиною коаліції.

Світлина Reuters.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

04.03.2018 16:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.