В центре внимания:

Афера на мільйони, що не вдалася

Афера на мільйони, що не вдалася

А перешкодили зловмисникам її здійснити Генеральна прокуратура спільно з Одеською митницею та правоохоронцями податкової міліції. Вони розкрила масштабну схему з незаконного експорту кукурудзи. Про це повідомив 14 липня сайт «Agravery». Масштаби задуманої, але так і не здійсненої крадіжки вражають. За кордон хотіли нелегально вивезти понад три тисячі тонн кукурудзи. Іншими словами – понад три мільйони кілограмів.

Як встановлено під час операції «Рубіж-2017», група осіб, що закуповує товари за готівку без відображення в бухгалтерському та податковому обліку, вступила в змову з брокерськими компаніями, які готували документи на експорт товарів від імені фіктивних структур. Брокери оформляли товар в режимі «експорт». При цьому, реквізити одного фіктивного підприємства використовувалися у вказаних операціях не більше одного-двох місяців, податкова звітність не подавалася або подавалася з нульовими показниками, валютні кошти від компаній нерезидентів на рахунки фіктивних компаній не переказували.

У цьому конкретному випадку, зловмисники подали на митницю декларацію на експорт 3150 тонн кукурудзи від імені фіктивної компанії на адресу підприємства – нерезидента, зареєстрованого у Шотландії. Тепер, завдяки пильності правоохоронців, на вказаний товар, вартістю 14,1 мільйона гривень (приблизно $ 543 тисячі), накладено арешт.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

15.07.2017 0:00 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.