В центре внимания:

Вагомі мільярди українських заробітчан

Вагомі мільярди українських заробітчан

Інтернет-видання «Економічна правда» наводить у середу, 22 березня, дані Національного банку України (НБУ), які свідчать – українці, що працюють за кордоном, приносять у державу у 4 рази більше валюти, ніж усі іноземні інвестори.

Це стало відомо після того, як Нацбанк змінив методику обрахунку обсягу приватних грошових переказів в Україну та уточнив їх оцінки за 2015-2017 роки. Тоді й з’ясувалося, що перекази заробітчан значно більші, ніж вважалося раніше.

Наприклад, якщо за попередніми оцінками обсяг переказів з Польщі в Україну офіційними та неофіційними каналами становив торік $1,35 млрд, то за останніми оцінками на основі даних Національного банку Польщі ця сума виявилася вищою більш ніж вдвічі – $3,123 млрд. На основі оновленої методики НБУ перерахував квартальні та річні обсяги приватних переказів за останні три роки. І тепер ми знаємо, скільки загалом валюти надійшло від заробітчан впродовж цього часу: у 2015 році – на $7 млрд, у 2016 році – $7,5 млрд, у 2017 році – $9,3 млрд.

Отож, грошові перекази заробітчан дають набагато більший ефект для стабільності національної валюти, ніж прямі іноземні інвестиції, яких торік було приблизно $1,8 млрд.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

21.03.2018 20:40 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.