В центре внимания:

Венесуелі загрожує міжнародна ізоляція

Венесуелі загрожує міжнародна ізоляція

У понеділок, 31 липня, стали відомі попередні підсумки виборів до конституційної асамблеї Венесуели. Участь у них взяли 41,5% виборців. Опозиційна коаліція наводить кардинально відмінні дані. Більшість країн Латинської Америки, США і Євросоюз, щонайменше, критично розглядають вибори в установчі збори Венесуели. Дуже ймовірно, що їх не збираються визнавати.

Раніше 13 членів Організації американських держав, в тому числі Мексика і США, неодноразово закликали президента Ніколаса Мадуро відмовитися від намірів таким чином змінювати конституцію. «Ці вибори не поважають волевиявлення тих семи мільйонів чоловік, які протестували проти них», – сказано у заяві міністерства закордонних справ Аргентини.

Венесуельська опозиція твердить, що під час заворушень, якими супроводжувалися вибори, загинуло не менше 15 осіб. Її лідери закликали своїх прихильників вийти на акції протесту сьогодні, 31 липня. А президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що його країна переживає «історичний день» і готова вступити в «спокійне майбутнє». Сумнівно, щоб це стало реальним. Бо учасники акцій протесту звинувачують Ніколаса Мадуро в ігноруванні законів, переслідуванні політичних опонентів, розвалі економіки і вимагають проведення дострокових президентських виборів.

Світлина AFP.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

31.07.2017 16:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.