В центре внимания:

Вода у Х’юстоні вже полилася через греблю

Вода у Х’юстоні вже полилася через греблю

Це найсвіжіше повідомлення із зони стихійного лиха у штаті Техас, куди буревій «Харві» нагнав небувалі зливи. Інженери завчасно почали скидання води з місцевого водосховища. Однак у вівторок, 29 серпня, вона піднялася вище максимального допустимого рівня і почала переливатися через греблю. Фахівці передбачають, що повінь посилюватиметься й далі. Хоча куди далі, якщо у Техасі вже понад 30 тисяч осіб були змушені евакуюватися.

Інтернет-портали України з посиланням на газету The Washington Post повідомляють, що буревій забрав життя дев’ятьох людей. Є ще є чимало тих, кого вважають зниклими безвісти. Під водою опинилися автомобілі, будинки, дороги і навіть мости. У багатьох спорудах через короткі замикання електромережі виникають пожежі. Тропічний буревій «Харві» рухається зараз у бік штату Луїзіана, де вже введено надзвичайний стан. У найближчі дні в Техасі та Луїзіані очікується випадання рекордної кількості опадів.

Однак і це ще не всі біди. Влада Техасу попередила про хімічні витоки, що сталися через прорив промислового трубопроводу. На щастя, поширення небезпечних речовин вдалося зупинити.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

29.08.2017 17:47 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.