В центре внимания:

Відійшов у вічність засновник концерну IKEA

Відійшов у вічність засновник концерну IKEA

Як повідомили у неділю, 28 січня, представники компанії, Інґвар Феодор Кампрад помер уві сні у своєму будинку в шведському місті Смоланд на 92-му році життя. Він здобув визнання саме як творець і керівник всесвітньо відомої мережі магазинів меблів та товарів для дому IKEA.

Інґвар Кампрад розпочав свою винятково успішну підприємницьку діяльність ще у 1943 році, коли йому самому було сімнадцять. Назва компанії – акронім, складений з перших літер імені і прізвища засновника, а також назв ферм Ельмтарюд і Агуннарюд, на яких він провів дитинство. Спершу фірма продавала ручки, гаманці, рамки для фото, годинники, прикраси. Меблі з’явилася в цьому переліку в 1947 році. Інґвар Кампрад орієнтувався на потреби небагатих простих мешканців Швеції, поміж яких виріс сам.

У 1982 році компанія, що спеціалізується на виробництві складаних і легко-збірних меблів, була перетворена на фонд із штаб-квартирою у Нідерландах. Нині до концерну входить безліч фірм, зареєстрованих в Ліхтенштейні, Люксембурзі, Швеції і Нідерландах.

Кілька спроб ІКЕА налагодити реальний бізнес в Україні (під Києвом та біля Одеси) завершилися невдачею. Як підозрюють, саме з тих причин, які відлякують багатьох інших інвесторів. Однак у торік травні 2017 знаменита шведська торговельна мережа надала для України франшизу.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.01.2018 17:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.