В центре внимания:

Він закликав нас: «Не бійтеся!»

Він закликав нас: «Не бійтеся!»

У понеділок, 2 квітня, минає 13 років від того скорботного дня, як відійшов у вічність Папа Іван Павло ІІ. Свій понтифікат він розпочав словами «Не бійтеся!», і саме вони стали гаслом поминального заходу з відзначення роковин його смерті, що відбувся цього дня у Варшаві, на площі Пілсудського.

У Польщі ставлення до постаті першого в історії папи-слов’янина особливе. Адже він народився у цій державі. Але в Україні Іван Павло ІІ є не менш шанованим. Бо був добрим другом українців і тепло ставився до нашої Вітчизни.

23—27 червня 2001 року відбувся візит Глави Держави Ватикан Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну на запрошення українського уряду і католицьких ієрархів. Впродовж цього часу Понтифік відвідав Київ та Львів. Провів зустрічі з представниками політичних, ділових та культурних кіл України, учасниками засідання Всеукраїнської Ради Церков. У Києві відразу по приїзді в аеропорт визнав провину за «помилки, довершені католицькою церквою у далекому і недавньому минулому».

Іван Павло II перебував на чолі Католицької церкви протягом двадцяти шести з половиною років. З 2014 року канонізований Святий Католицької Церкви.

Світлина: Папа Іван Павло II на українській землі.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

03.04.2018 2:19 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.