В центре внимания:

Вітамін D визнали відповідальним за народження нащадків

Вітамін D визнали відповідальним за народження нащадків

Вітамін D підвищує шанси жінок на успішне зачаття: пацієнтки, котрі мали нормальний рівень вітаміну, на 33 % частіше народжували і на 46 % частіше вагітніли. Такі дані нового дослідження вчених з Бірмінґемського університету (Велика Британія), котрі спостерігали за 2,7 тис. жінками, котрі лікувалися у репродуктологів.
Це пояснює, чому легше зачати влітку та восени, коли в тілі встигає накопичитися «сонячний вітамін». Причому ці висновки актуальні як для жінок, що проходять екстракорпоральне запліднення, так і для жінок, котрі мають намір зачати дитину природним шляхом.
Зокрема, вітамін D пригнічує запальну відповідь з боку імунної системи. Це збільшує шанси ембріону на успішне прикріплення до матки на самому початку вагітності. До речі, вітамін D важливий і для розвитку плоду: він впливає на ріст кісток дитини на стадії внутрішньоутробного розвитку. Щоправда, й надлишок вітаміну D може призвести до того, що в тілі почне накопичуватися занадто багато кальцію. А це, навпаки, послабить кістки, зашкодить серцю та ниркам.
Ще одне дослідження, опубліковане в Journal of Allergy and Clinical Immunology, показало, що прийом вітаміну D під час вагітності може допомогти в подальшому знизити ризик розвитку астми у дитини. Більше того, насичений вітаміном D раціон знижує ризик настання передчасної менопаузи на 17 %.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

30.11.2017 11:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.