В центре внимания:

В Одесі вкрали бравого вояка Швейка

В Одесі вкрали бравого вояка Швейка

З фасаду одного з одеських ресторанів 19 лютого викрали невеличку статуетку бравого вояка Швейка. «Можу сказати тільки те, що вчора він ще був. Сьогодні його немає. Звернемося до правоохоронців», — наголосила Наталія Мальцева, речник Одеської міської ради. Це вже друге викрадення Швейка. Перше відбулося навесні 2017-го.
Встановлення скульптури в Одесі пов’язане з розповіддю автора пригод Швейка, котрий якось прочитав у чеських газетах про свою смерть. Некролог було надруковано в трьох різних варіантах. В одному з них йшлося, що його вбили п’яні матроси в підвалі пивнички «Гамбрінус». Цю розповідь передали гумористові Михайлу Жванецькому — так з’явився зв’язок Швейка з Одесою.
Автор скульптури — Михайло Колодко, на рахунку котрого ще два подібних Швейка. Один із них — у чеському містечку Ліпніце-над-Сазавой. Саме там закінчував писати останні томи «Пригод бравого солдата Швейка» Ярослав Гашек. Другий — в Ужгороді. Там Швейк сидить на перилах, прострелених кулями під час Другої світової війни над річкою Уж, із кнедликом у руках.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

22.02.2018 15:30 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.