В центре внимания:

В Індії вже не дійсне слово «талак»

В Індії вже не дійсне слово «талак»

Арабською мовою воно означає «розлучення». І досить чоловікові сказати це своїй дружині тричі, як він одразу стає вільним від сімейних пут. Правда, існує такий звичай «миттєвого розлучення» лише у мусульман та й то в окремих країнах. Донедавна до їх числа входила й Індія. Але 22 серпня сайт ВВС повідомив, що тамтешній Верховний суд скасував цю практику.

Таке рішення ухвалено після позовів, які подали кілька жінок-мусульманок з особистим гірким досвідом «миттєвого розлучення». До них долучилися активісти-правозахисники. Свою підтримку висловлювали дуже багато індійських жінок. Адже в останні роки у Індії було багато випадків, коли чоловіки оголошували своїм дружинам про розлучення тричі. А з розвитком засобів комунікації це вже навіть не обов’язково робити особисто. Можна зателефонувати. Врешті, коли складно самому говорити «талак», то вистачить й смс-повідомлення.

Ціїкаво, що згадок про потрійний «талак» у Корані ви не знайдете. В деяких ісламських державах, наприклад, в Пакистані та Бангладеші, цю практику заборонили. Але в Індії нею й далі користувалися через відсутність універсального законодавства про сім’ю і шлюб.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

22.08.2017 19:13 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.