В центре внимания:

Губернатор Вірджинії закликає розійтися

Губернатор Вірджинії закликає розійтися

Провідні інформаційні агенції світу 13 серпня продовжують повідомляти подробиці другого дня зіткнень у місті Шарлоттсвілль. За уточненими даними одна жінка загинула і щонайменше 19 людей постраждали. Заарештовано 20-річного Джеймса Філдса. Його звинувачують у вбивстві другого ступеня. Є підстави підозрювати, що саме він сидів за кермом автомобіля, який напередодні в’їхав у натовп. ФБР і прокуратура вже оголосили про початок розслідування інциденту з наїздом на супротивників ультраправих. А ще вчора, підлітаючи до міста, зазнав аварії вертоліт. Загинули двоє – пілот і працівник правоохоронних органів.

Губернатор штату Террі Маколифф на прес-конференції заявив: «Я хочу звернутися до всіх прихильникам переваги білої раси і нацистів, які сьогодні прийшли в Шарлоттсвілль. Наше звернення чітке і просте: расходитеся по домівках. Це суспільство не приймає вас. Ганьба вам. Ви видаєте себе за патріотів, хоча насправді ви хто завгодно, але не патріоти».

Про намір провести акцію «Об’єднаємо правих» організатори заявляли завчасно. Вона була спрямована проти планів демонтажу статуї генерала Роберта Лі – командувача армією південних штатів, що зазнали поразки у Громадянській війні 1861-65 років. Чимало протестувальників приїхали здалеку і несли прапори Конфедерації – об’єднання південних штатів, які безуспішно захищали інститут рабовласництва. Між ультраправими та активістами протилежних поглядів почалися сутички, учасники яких застосовувалися кийки, палиці, саморобні щити, балончики з хімікатами.

Світлина DPA.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

13.08.2017 17:19 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.