В центре внимания:

День союзянки у штаті Нью-Йорк

День союзянки у штаті Нью-Йорк

Валентина Табака разом із союзянками 1-го відділу СУА

Округа Нью-Йорк Союзу українок Америки (СУА) урочисто відзначила День союзянки. Свято, яке відбулося минулої неділі в Українському народному домі на Мангеттені, розпочалося загальною молитвою, молитвою СУА та співанням гімну союзянок.

День союзянки у штаті Нью-Йорк

Галина Романишин і Валентина Кот

Галина Романишин, голова округи Нью-Йорк, привітала всіх учасників і репрезентувала гостей. Про історію Союзу українок Америки розповіла Ірина Куровицька, почесна голова СУА. Відтак відбулося нагородження почесними грамотами представниць 1-го відділ Союзу українок, першого та найдавнішого осередку цієї організації. Всі присутні заспівали їм «Многая літа».

День союзянки у штаті Нью-Йорк

Нагородження грамотами представниць 1-го відділу СУА

День союзянки у штаті Нью-Йорк

Людмила Грабовська

Після цієї церемонії ведуча свята Людмила Грабовська, культурно-освітній референт головної управи СУА, по черзі надавала слово гостям. Серед тих, хто вітав союзянок, були Богдан Курчак, президент Федеральної кредитової кооперативи «Самопоміч» у Нью-Йорку, і Зеновій Галькович, фінансовий директор Української національної федеральної кредитної спілки.
Загальну увагу привернув виступ гості з Києва Катерини Кот, співзасновниці всеукраїнської громадської організації «Культурна асамблея», котра наголосила, що складає величезну вдячність, пошану й уклін до ніг усім союзянкам Америки за подвижницьку та жертовну працю. Пані Катерина розповіла про роботу своєї організації: здійснення реставрації музею Пінзеля у Львові та підтримку молодих талантів в Україні. Зокрема, про надзвичайно талановитого 16-річного скрипаля Іллю Бондаренка, уродженця Донецька, сім’я котрого тепер як біженці проживає у Києві, а сам Ілля по всьому світу прославляє Україну своїм талантом. Торік на запрошення Мішель Обами хлопець брав участь у святкуванні Різдва в Білому домі у Вашинґтоні, де грав славетну на весь світ українську колядку «Щедрик». Творчий розвиток Іллі підтримував відомий економіст і меценат Богдан Гаврилишин, котрий заснував програму «Молодь змінить Україну».
Рік тому він відійшов у вічність, а молоді українські таланти, котрих підтримував меценат, у пам’ять про нього провели акцію «Сто днів добрих справ», під час якої посіяли по всій Україні насіння нового сорту квітів соняшника, який назвали насінням Богдана Гаврилишина. Під оплески присутніх п. Кот вручила букети цих соняшників і саме насіння Богдана Гаврилишина Галині Романишин, аби навесні його можна було посіяти і в США.

День союзянки у штаті Нью-Йорк

Валентина Табака

Валентина Табака, член головної управи СУА, передала учасникам Дня союзянки вітання від Маріанни Заяць, голови управи. «В Україні про діяльність Союзу українок Америки раніше знали мало, бо ми ніколи себе не рекламували. Але тепер про нашу роботу знають і на Батьківшині. СУА став переможцем національного конкурсу «Благодійна Україна-2016», — зазначила п. Валентина. — Впродовж року ми надали Україні допомогу майже на мільйон доларів. Жодна інша волонтерська організація не надала такої значної допомоги».

День союзянки у штаті Нью-Йорк

Союзянки 30-го відділу СУА, м. Йонкерс

Свято союзянок продовжила цікава та різноманітна програма. Членкині СУА читали свої літературні твори, за що одержали пам’ятні подарунки — образки, виконані розписом на склі. Для всіх співали відомі й талановиті виконавці Анна Бачинська, Северин Палидович (Ерко), Людмила Грабовська, Алла Куцевич та Андрій Турчин. Відбувся також розіграш лотереї, призи для якої підготували відділи СУА. Крім цього, кожен відділ підготував свою експозицію, де були представлені історія осередку у світлинах, мистецько-прикладні роботи членкинь, а також ікебани, з-поміж яких за результатами конкурсу були відзначені кращі в різних номінаціях. Свято вдалося на славу й подарувало багато прекрасних миттєвостей усім його учасникам.

Іван Бескид

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

02.11.2017 19:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.